فیزیوتراپی صافی کف پا چگونه انجام می‌شود؟

پا یکی از مهم ترین اعضای بدن ما است، زیرا هرروزه باید وزن بدن ما را تحمل کند. حال اگر این عضو مهم دچار آسیب شود، قطعا در فعالیت روزانه ما اختلالاتی ایجاد می‌شود. در ادامه درباره فیزیوتراپی صافی کف پا خواهیم خواند...
کف پا صاف
زمان مطالعه: 4 دقیقه

صافی کف پا چیست؟

ناراحتی مچ پا و پا در افرادی که کف پای صاف دارند شایع است. قوس ها و پاشنه‌های پا مستعد ناراحتی هستند و کف پاها به سرعت خسته می شوند.

صافی کف پا می تواند توسط بسیاری از افراد به ارث برسد، اما ممکن است در نتیجه سن، بارداری، دیابت، ضربه یا چاقی نیز ایجاد شود.

ارجاع به فیزیوتراپیست و استفاده از کفی های ساخته شده مخصوص که مناسب پای بیمار است، از گزینه‌های درمانی معمول برای این بیماری است. فیزیوتراپیست شما علائم شما را ارزیابی می‌کند تا ببیند آیا هر یک از آنها از مناطقی از بدن شما منشاء می گیرد که به مشکل پا و مچ پا شما مربوط نیست؟

هنگامی که ضعف در عضلات ران و مرکزی وجود دارد، مجموعه مچ پا/پا تا حد چرخش به بیرون تحت فشار قرار می‌گیرد، که اغلب می تواند منجر به دامنه حرکتی بیشتر در پاها شود.

انجام یک رژیم ورزشی که شامل یک برنامه تقویتی برای پایین تنه، از جمله قسمت مرکزی بدن است، می تواند به مقابله با این وضعیت کمک بسزایی کند.

علت صافی کف پا چیست؟

دو نوع صافی کف پا وجود دارد، صافی کف پای انعطاف‌پذیر (FFF) و صافی کف پای انعطاف‌پذیر (RFF).

ساختار طبیعی کف پا تاثیر بسیار مهمی در فعالیت های روزمره از جمله راه رفتن ، دویدن ، پریدن و جا به جایی در سطوح ناهموار و تعادل بدن دارد . 

ویژگی منحصر به فرد استخوان های مفصل مچ حرکت در عین ثبات است و با برهم خوردن راستا های استخوانی و یا قوس های کف پا این ویژگی مهم تحت تاثیر قرار میگیرد . 

تقویت ریزعضلات عمقی موجود در پا ، از مولفه های مهم و کلیدی اصلاح صافی یا کم شدن قوس کف پا میباشد. پیشگیری و اصلاح صافی کف پا با انجام تمرینات گفته شده به صورت روزانه و همچنین استفادت از کفی های طبی و انجام فیزیوتراپی امکان پذیر میباشد . توجه : درصورتی که دچار آسیب در ناحیه مچ پا هستید برای انجام تمرینات با فیزیوتراپیست مشورت کنید.

فیزیوتراپی صافی کف پا

صافی کف پای ثابت

از آنجایی که علائم اولیه صافی کف پای ثابت (FFF) در دوران کودکی ظاهر می شود، این وضعیت معمولاً به عنوان “کف پای صاف کودکان” شناخته می‌شود. شایع‌ترین علت صافی کف پا ثابت ضعیف شدن رباط‌هایی است که به استخوان‌های پا می‌پیوندند، اما می‌تواند ناشی از ضعف عضله یا تاندون نیز باشد. معمولاً هر دو کف پا صافی ثابت دارند و زمانی که بیمار ایستاده است، قوس وجود ندارد. با این حال، زمانی که پا در موقعیت دیگری قرار دارد، قوس ظاهر می‌شود.

صافی کف پای غیر قابل انعطاف

هنگامی که بزرگسالان دچار کف پای صاف غیر قابل انعطاف (RFF) می‌شوند، این وضعیت به عنوان “کف پای صاف اکتسابی بزرگسالان” شناخته می‌شود. یکی از اجزای اصلی محافظ قوس پا، تاندون عضله تیبیالیس قدامی است، زمانی عضله تیبیالیس خلفی یا ماهیچه تیبیالیس خلفی ضعیف شود، منجر به صافی کف پای انعطاف ناپذیر می شود.

این اتفاق باعث چرخش مچ پا و صاف شدن قوس پا می‌شود. درد و تورم در قسمت داخلی کف پا از جمله علائم اولیه این بدشکلی در حال رشد است. آرتروز همچنین گاهی اوقات می تواند ناشی از صافی کف پای غیر قابل انعطاف باشد.

علائم کف پای صاف

اگرچه بسیاری از افراد کف پای صاف دارند، اما اغلب از آن بی خبرند و هیچ علامتی از خود نشان نمی‌دهند. درمان ممکن است برای چنین بیمارانی ضروری نباشد. موارد زیر برخی از متعدد‌ترین علائم صافی کف پا هستند:

فیزیوتراپی صافی کف پا

فیزیوتراپی صافی کف پا

یکی از درمان های شناخته شده و موفق برای درمان صافی کف پا، فیزیوتراپی است. مراجعه به فیزیوتراپیست ساده است و نیازی به مراجعه به پزشک ندارد.

مراجعه به فیزیوتراپیست متخصص در درمان بیماری های ارتوپدی توصیه می‌شود. قبل از شروع درمان، فیزیوتراپیست تاریخچه کاملی از مشکل اولیه، تاریخچه قبل از تولد و پس از زایمان، مسیر رشد و سابقه خانوادگی بیمار را ثبت می‌کند.

معاینه کامل پا بسیار مهم است. الگوی گام بیمار مشاهده می‌شود، کفش های وی معاینه می‌شود و گاهی اوقات تصویربرداری رادیولوژی (اشعه ایکس) انجام می‌شود.

فیزیوتراپیست تمام اطلاعات مورد نیاز برای تشخیص دقیق و ایجاد یک برنامه درمانی را از این ارزیابی ها دریافت می‌کند و با استفاده از این اطلاعات برنامه فیزیوتراپی مناسبی را برای فرد بیمار تنظیم می‌کند.

سوالات متداول درباره فیزیوتراپی

فیزیوتراپی چه کمکی می‌کند؟

انواع مختلفی از بیماری‌ها هستند که می‌توانند به کمک فیزیوتراپی درمان شوند، بیشتر این بیماری‌ها مربوط به استخوان‌ها، مفاصل، اعصاب، عضلات و بافت‌های نرم می‌شوند.

فیزیوتراپی چند جلسه طول می‌کشد؟

تعیین این که با قاطعیت بگوییم که چند جلسه برای درمان و بهبود کامل نیاز است، غیر ممکن است، تعداد جلسات مورد نیاز برای هر فرد و نسبت به سطح و نوع آسیب متفاوت می‌باشد.

جلسات فیزیوتراپی چقدر زمان می‌برد؟

به نسبت سطع و شدت آسیب، زمان هر جلسه فیزیوتراپی می‌تواند متفاوت باشد اما معمولا این جلسات بین 60 الی 90 دقیقه زمان بر است.

درباره کلینیک فیزیوتراپی رادین

در کلینیک تخصصی فیزیوتراپی رادین، بهترین فیزیوتراپی تهران، واقع در اقدسیه تهران، با استفاده از بروز‌ترین امکانات درمانی و با حضور همکاران فیزیوتراپیست با تجربه، و کادر درمانی مجرب و حرفه‌ای، در فضایی آرام و دلنشین ارائه کننده خدمات درمانی و ارتقای سلامت در حوضه اسکلتی،عضلانی و خدمات کامل آب درمانی در تهران هستیم.

شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر، مشاهده ویدیو‌های آموزشی و آشنایی بیشتر با کلینیک، صفحه اینستاگرام کلینیک فیزیوتراپی رادین را دنبال کنید

شما می‌توانید برای اطلاعات بیشتر و دریافت نوبت با کلینیک فیزیوتراپی رادین در تماس باشید

5 5 رای ها
امتیاز این مطلب
guest

0 نظرات
بیشترین رأی
تازه‌ترین قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

دیگر مقالات آموزشی

موبیلیتی چیست؟

زمان مطالعه: 7 دقیقهموبیلیتی (Mobility) یا همان توانایی حرکت آزادانه به شما کمک می‌کند تا بدون احساس درد و هر گونه تلاش و زحمت اضافه‌ای خود را کنترل کنید و به انجام کارهای مختلف بپردازید.

رادیکولوپاتی چیست؟ فیزیوتراپی رادیکولوپاتی چگونه است؟

زمان مطالعه: 8 دقیقهرادیکولوپاتی یک وضعیت دردناک است که ناشی از فشار و آسیب به ریشه‌های عصبی در ناحیه نخاعی ایجاد می‌شود. ریشه های عصبی از نخاع فقرات خارج شده و از طریق مجموعه‌ای از گذرگاه ها با سراسر بدن ارتباط برقرار می‌کنند. وقتی ریشه های عصبی در ناحیه ستون فقرات تحت فشار قرار می‌گیرد، می‌تواند منجر به درد، تحلیل عملکرد و علائم دیگری در محل تأمین عصبی دارد.

فیزیوتراپی گردن روش‌های مختلف درمان گردن‌درد

زمان مطالعه: 5 دقیقهفیزوتراپی گردن برای درمان آسیب‌های وارد شده به گردن است. گردن از شبکه‌های پیچیده اعصاب، رگ‎‌های خونی، مفاصل، رباط‌ها، تاندون‌ها و استخوان‌ها تشکیل شده است. به خاطر ساختارهای بسیار زیاد موجود در گردن و دامنه حرکتی آن، این قسمت می‌تواند بشدت مستعد صدمه دیدن باشد. در ادامه به بیشترین آسیب‌های محتمل به گردن و روش‌های درمان آن می‌پردازیم.

سندرم مفصل فاست ستون فقرات چیست؟

زمان مطالعه: 10 دقیقهسندرم مفصل فاست ستون فقرات، یا همان سندرم آنکیلوز(Ankylosing Spondylitis)، یک بیماری التهابی مزمن است که بیشتر اثرگذاری را در مفاصل و بخصوص مفاصل بین استخوان‌ مهره‌ها نشان می‌دهد. این بیماری معمولاً در دوران جوانی شروع می شود و به تدریج منجر به انحنای استخوان‌ها می‌شود.

علت این بیماری هنوز به طور کامل مشخص نشده است، اما به طور کلی به عنوان یک بیماری خود ایمنی شناخته می‌شود، به این معنی که سیستم ایمنی بدن به طور نادرست به بافتهای سالم بدن حمله می‌کند و باعث التهاب و خرابی آنها می‌شود. عوامل ژنتیکی نیز در بروز سندرم مفصل فاست ستون فقرات نقش دارند.

فیزیوتراپی واوان

جنوب تهران

اسلامشهر، شهرک واون، خیابان ولیعصر، خیابان گلهای شرقی

فیزیوتراپی رادین

شمال تهران

اقدسیه، موحد‌ دانش، عزت‌ انتظامی، خیابان آستان، بن‌بست ندا

فیزیوتراپی رادسام

شرق تهران

مترو سبلان، خیابان شهید مدنی، پلاک ۸۰۳، طبقه ۲ 

رزرو نوبت، مشاوره رایگان