half logo

فیزیوتراپی صافی کف پا چگونه انجام می‌شود؟

پا یکی از مهم ترین اعضای بدن ما است، زیرا هرروزه باید وزن بدن ما را تحمل کند. حال اگر این عضو مهم دچار آسیب شود، قطعا در فعالیت روزانه ما اختلالاتی ایجاد می‌شود. در ادامه درباره فیزیوتراپی صافی کف پا خواهیم خواند...
کف پا صاف
زمان مطالعه: 3 دقیقه

صافی کف پا چیست؟

ناراحتی مچ پا و پا در افرادی که کف پای صاف دارند شایع است. قوس ها و پاشنه‌های پا مستعد ناراحتی هستند و کف پاها به سرعت خسته می شوند.

صافی کف پا می تواند توسط بسیاری از افراد به ارث برسد، اما ممکن است در نتیجه سن، بارداری، دیابت، ضربه یا چاقی نیز ایجاد شود.

ارجاع به فیزیوتراپیست و استفاده از کفی های ساخته شده مخصوص که مناسب پای بیمار است، از گزینه‌های درمانی معمول برای این بیماری است. فیزیوتراپیست شما علائم شما را ارزیابی می‌کند تا ببیند آیا هر یک از آنها از مناطقی از بدن شما منشاء می گیرد که به مشکل پا و مچ پا شما مربوط نیست؟

هنگامی که ضعف در عضلات ران و مرکزی وجود دارد، مجموعه مچ پا/پا تا حد چرخش به بیرون تحت فشار قرار می‌گیرد، که اغلب می تواند منجر به دامنه حرکتی بیشتر در پاها شود.

انجام یک رژیم ورزشی که شامل یک برنامه تقویتی برای پایین تنه، از جمله قسمت مرکزی بدن است، می تواند به مقابله با این وضعیت کمک بسزایی کند.

علت صافی کف پا چیست؟

دو نوع صافی کف پا وجود دارد، صافی کف پای انعطاف‌پذیر (FFF) و صافی کف پای انعطاف‌پذیر (RFF).

فیزیوتراپی صافی کف پا

صافی کف پای ثابت

از آنجایی که علائم اولیه صافی کف پای ثابت (FFF) در دوران کودکی ظاهر می شود، این وضعیت معمولاً به عنوان “کف پای صاف کودکان” شناخته می‌شود. شایع‌ترین علت صافی کف پا ثابت ضعیف شدن رباط‌هایی است که به استخوان‌های پا می‌پیوندند، اما می‌تواند ناشی از ضعف عضله یا تاندون نیز باشد. معمولاً هر دو کف پا صافی ثابت دارند و زمانی که بیمار ایستاده است، قوس وجود ندارد. با این حال، زمانی که پا در موقعیت دیگری قرار دارد، قوس ظاهر می‌شود.

صافی کف پای غیر قابل انعطاف

هنگامی که بزرگسالان دچار کف پای صاف غیر قابل انعطاف (RFF) می‌شوند، این وضعیت به عنوان “کف پای صاف اکتسابی بزرگسالان” شناخته می‌شود. یکی از اجزای اصلی محافظ قوس پا، تاندون عضله تیبیالیس قدامی است، زمانی عضله تیبیالیس خلفی یا ماهیچه تیبیالیس خلفی ضعیف شود، منجر به صافی کف پای انعطاف ناپذیر می شود.

این اتفاق باعث چرخش مچ پا و صاف شدن قوس پا می‌شود. درد و تورم در قسمت داخلی کف پا از جمله علائم اولیه این بدشکلی در حال رشد است. آرتروز همچنین گاهی اوقات می تواند ناشی از صافی کف پای غیر قابل انعطاف باشد.

علائم کف پای صاف

اگرچه بسیاری از افراد کف پای صاف دارند، اما اغلب از آن بی خبرند و هیچ علامتی از خود نشان نمی‌دهند. درمان ممکن است برای چنین بیمارانی ضروری نباشد. موارد زیر برخی از متعدد‌ترین علائم صافی کف پا هستند:

فیزیوتراپی صافی کف پا

فیزیوتراپی صافی کف پا

یکی از درمان های شناخته شده و موفق برای درمان صافی کف پا، فیزیوتراپی است. مراجعه به فیزیوتراپیست ساده است و نیازی به مراجعه به پزشک ندارد.

مراجعه به فیزیوتراپیست متخصص در درمان بیماری های ارتوپدی توصیه می‌شود. قبل از شروع درمان، فیزیوتراپیست تاریخچه کاملی از مشکل اولیه، تاریخچه قبل از تولد و پس از زایمان، مسیر رشد و سابقه خانوادگی بیمار را ثبت می‌کند.

معاینه کامل پا بسیار مهم است. الگوی گام بیمار مشاهده می‌شود، کفش های وی معاینه می‌شود و گاهی اوقات تصویربرداری رادیولوژی (اشعه ایکس) انجام می‌شود.

فیزیوتراپیست تمام اطلاعات مورد نیاز برای تشخیص دقیق و ایجاد یک برنامه درمانی را از این ارزیابی ها دریافت می‌کند و با استفاده از این اطلاعات برنامه فیزیوتراپی مناسبی را برای فرد بیمار تنظیم می‌کند.

سوالات متداول درباره فیزیوتراپی

فیزیوتراپی چه کمکی می‌کند؟

انواع مختلفی از بیماری‌ها هستند که می‌توانند به کمک فیزیوتراپی درمان شوند، بیشتر این بیماری‌ها مربوط به استخوان‌ها، مفاصل، اعصاب، عضلات و بافت‌های نرم می‌شوند.

فیزیوتراپی چند جلسه طول می‌کشد؟

تعیین این که با قاطعیت بگوییم که چند جلسه برای درمان و بهبود کامل نیاز است، غیر ممکن است، تعداد جلسات مورد نیاز برای هر فرد و نسبت به سطح و نوع آسیب متفاوت می‌باشد.

جلسات فیزیوتراپی چقدر زمان می‌برد؟

به نسبت سطع و شدت آسیب، زمان هر جلسه فیزیوتراپی می‌تواند متفاوت باشد اما معمولا این جلسات بین 60 الی 90 دقیقه زمان بر است.

درباره کلینیک فیزیوتراپی رادین

در کلینیک تخصصی فیزیوتراپی رادین، بهترین فیزیوتراپی تهران، واقع در اقدسیه تهران، با استفاده از بروز‌ترین امکانات درمانی و با حضور همکاران فیزیوتراپیست با تجربه، و کادر درمانی مجرب و حرفه‌ای، در فضایی آرام و دلنشین ارائه کننده خدمات درمانی و ارتقای سلامت در حوضه اسکلتی،عضلانی و خدمات کامل آب درمانی در تهران هستیم.

شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر، مشاهده ویدیو‌های آموزشی و آشنایی بیشتر با کلینیک، صفحه اینستاگرام کلینیک فیزیوتراپی رادین را دنبال کنید

شما می‌توانید برای اطلاعات بیشتر و دریافت نوبت با کلینیک فیزیوتراپی رادین در تماس باشید

5 2 رای ها
امتیاز این مطلب
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

فهرست مطالب

دیگر مقالات آموزشی

نقرس چیست؟ علائم و درمان

زمان مطالعه: 4 دقیقه نقرس (Gout) یک نوع آرتروز است که می تواند به خاطر عوامل مختلفی مفصل و یا مفاصل بدن را درگیر کند. این عارضه غالبا پاها را درگیر کرده و علائم آن نیز در بیش تر مواقع در پاها نمایان می شود. ادامه بیشتر به نقرس، انواع آن و راه درمان آن خوایم پرداخت…

فلج اطفال یا بیماری پلیومیلیت چیست؟

زمان مطالعه: 10 دقیقه بیماری فلج اطفال یا پلیومیلیت، یک بیماری نادر و وخیم است که اعصاب حرکتی را در بدن تحت تأثیر قرار می‌دهد. این بیماری به طور اصلی در کودکان رخ می‌دهد و می‌تواند باعث ضعف یا فلج عضلات، کاهش حرکتی و مشکلات تعادلی شود.

پیوند استخوان چیست؟

زمان مطالعه: 11 دقیقه پیوند استخوان (Bone graft) عملی است که در آن استخوان یا جایگزینی برای استخوان آسیب دیده یا ناکافی قرار می‌گیرد. این روش برای تقویت استخوان‌ها، اصلاح شکل استخوانی، جبران افتادگی استخوان و یا جایگزینی استخوان‌های شکسته و آسیب دیده استفاده می‌شود.

تاندونیت فلکسور چیست؟ فیزیوتراپی تاندونیت فلکسور

زمان مطالعه: 7 دقیقه تاندونیت فلکسور چیست و فیزیوتراپی تاندونیت فلکسور چگونه انجام می شود؟ تاندونیت فلکسور (Tendinitis Flexor) به واضح‌ترین صورت به مشکلات التهابی تاندونهای مربوط به عضلات فلکسورها اشاره دارد. عضلات فلکسورها مسئول حرکت انعطافی در مفاصلی مانند مفصل مچ دست و مچ پا هستند.
علایم و نشانه‌های تاندونیت فلکسور می‌تواند شامل درد، تورم، حساسیت و محدودیت حرکت در ناحیه تاندون متأثر باشد.

فرم رزرو نوبت و مشاوره