فیزیوتراپی لگن

لگن یکی از ناحیه‌های مهم در استخوان‌بندی بدن انسان به حساب می‌آید، در صورتی که دچار آسیب و اختلال شود، بسیاری از فعالیت‌های روزمره‌ی انسان را تحت تاثیر قرار می دهد، پس باید در صورت مشاهده هرگونه علائم این آسیب‌ها سریعا به فکر درمان باشیم.
فیزیوتراپی لگن
زمان مطالعه: 5 دقیقه

فیزیوتراپی لگن بهترین راه درمان آسیب‌ها و اختلالات لگن است، اما برای اینکه درباره فیزیوتراپی لگن بدانیم، ابتدا باید از خود لگن نیز اطلاعاتی داشته باشیم.

لگن چیست؟

به طور کلی باید گفت که لگن از به یکدیگر وصل شدن چند استخوان تشکیل شده که بین بالا تنه و پاهای انسان قرار دارد. درواقع محل لگن در پایین ترین نقطه ستون فقرات انسان می‌باشد.

پر اهمیت‌ترین استخوان‌های تشکیل دهنده‌ی لگن شامل دنبالچه، خواجی و بینام است که به نام هیپ نیز نام برده می‌شود.

در صورت وجود درد در ناحیه‌ی لگن، این درد به دلیل وارد شدن نیروی زیاد به علت وزن سنگین روی آن در زمان نشستن، می‌تواند بسیار اذیت کننده باشد.

لگن از مفاصلی نیز تشکیل شده است که آن‌ها شامل دو مفصل ران، دو مفصل خاجی خاصره‌ای و مفصل التصاق شرمگاهی می‌باشند. فیزیوتراپی لگن جزء قمت‌های حساس فیزیوتراپی به حساب می‌آید که به مهارت و تخصص بالایی نیاز دارد.

اگر درد در ناحیه‌ی لگن حاد شود، می‌تواند مشکلاتی در حالت خواب، نشستن و حتی در هنگام راه رفتن ایجاد کند. فیزیوتراپیست‌های کلینیک فیزیوتراپی رادین، با معاینه و بررسی اولیه می‌توانند دلیل وجود درد در ناحیه لگن فرد مراجعه کننده را تشخیص داده و برنامه درمانی فیزیوتراپی لگن مناسب و مورد نیاز برای بهبودی او را تنظیم کنند.

فیزیوتراپی لگن

انوع آسیب‌های لگن

انواع آسیب‌های لگن که افراد دچار آن می‌شوند، یا در خود لگن و یا در اطراف آن است که این آسیب‌ها شامل مواردی است که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد. اگر هر کدام از این علایم را در خود احساس کردید، باید سریعا برای تشخیص به فیزیوتراپیست مراجعه کرده و مراحل معاینه و درمان را شروع کنید.

درد در ناحیه‌ی پشت لگن

درد در این قسمت که به ناحیه‌ی نشیمنگاهی نیز شناخته می‌شود، ممکن است به خاطر درد در کمر و یا لگن باشد.

اگر علت درد شما در ناحیه‌ی پشت لگن به خاطر درد در ناحیه کمر باشد، زیاد نیازی به نگرانی نیست، اما در صورتی که این درد به لگن فرد ارتباط داشته باشد، نیازمند درمان سریع و مراجعه به فیزیوتراپیست برای انجام فیزیوتراپی لگن است.

درد در اطراف لگن

احساس درد در اطرافلگن زمانی اتفاق می‌افتد که این درد به عضلات بدن فرد ارتباط داشته باشد. این درد جای نگرانی زیادی ندارد و با فیزیوتراپی لگن به سادگی می‌تواند به کلی رفع و درمان شود.

فیزیوتراپی لگن

درد در کشاله ران

درد در کشاله ران ممکن است به دلیل انجام حرکات ورزشی به صورت اشتباه رخ دهد. عامل دیگر آن هم می‌تواند افتادن به روی زمین و ضربه دیدن این قسمت از بدن باشد.

اغلب افرادی که به این دلیل به کلینیک فیزیوتراپی مراجعه می کنند جوانان هستند.

درد شدید به علت شکستگی لگن

پوکی استخوان یکی از دلایل اصلی شکستگی لگن است. شکستگی لگن به راحتی ترمیم نمی‌شود و بعد از ترمیم نیز نیاز حیاتی به جلسات فیزیوتراپی لگن دارد.

همین حالا با کلیک بر دکمه زیر با کلینیک فیزیوتراپی رادین تماس بگیرید و از خدمات فیزیوتراپی این کلینیک استفاده کنید.

ویدیو انجام فیزیوتراپی لگن در کلینیک فیزیوتراپی رادین

راه‌های درمان آسیب‌‌های لگن

فیزیوتراپی لگن مجموعه‌ای از متد‌های فیزیوتراپی و استفاده از امکانات مختلف فیزیوتراپی جهت تشخیص، تنظیم برنامه درمانی و انجام روند درمان و بهبودی فرد آسیب دیده است.

در ادامه به بعضی از روش‌های درمان در فیزیوتراپی لگن اشاره خواهیم کرد…

آب درمانی برای فیزیوتراپی لگن

ورزش‌های فیزیوتراپی که درون آب گرم و کم عمق اجرا می‌شود و همچنین نوشیدن آب کافی از روش‌های آب درمانی به حساب می‌آیند.

آب نقش بسیار موثری در آرام شدن مفاصل، عضلات و ماهیچه‌های بدن خواهد داشت.

همچنین اجرای تمرینات فیزیوتراپی در آب باعث می‌شود تا دامنه اجرای حرکات افزایش پیدا کند و باعث بهبودی بهتر و کامل‌تر ناحیه آسیب دیده خواهد شد.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره آب درمانی (hydrotherapy) کلیک کنید…

آب درمانی

فیزیوتراپی لگن با مگنت تراپی

در روش مگنت تراپی تلاش می‌شود تا با برقرار کردن تعادل یونی و مغناطیسی و همچنین بالا بردن سطح اکسیژن رسانی به بافت‌های بدن، به درمان هر چه سریع‌تر دست و نیز ترمیم و بهبودی آن پرداخته شود.

مگنت تراپی

تکار تراپی برای فیزیوتراپی لگن

تکار تراپی یک روش درمانی غیرتهاجمی است که در آن، به کمک جریان‌های الکترومغناطیس، گرما را به بافت آسیب دیده وارد کرده وباعث تسکین درد و بهبود بیمار می‌شود.

تکارتراپی

پر تکرار ترین سوالات

طول درمان برای فیزیوتراپی دست چقدر است؟ 

طول درمان در فیزیوتراپی دست می‌تواند نسبت به نوع و شدت آسیب وارد شده به ناحیه دردناک متفاوت باشد. باید برای تعیین تعداد جلسات و تنظیم برنامه فیزیوتراپی مناسب، با فیزیوتراپیست متخصص مشاوره شود.

فیزیوتراپی چه عوارض و معایبی دارد؟

به طور کلی فیزیوتراپی معایب و عوارض زیادی ندارد. اما ایجاد برخی گرفتگی‌های عضلانی پس از جلسات فیزیوتراپی و انجام تمرینات از متعددترین عوارض فیزیوتراپی است. در بعضی موارد هم ممکن است، متخصص نبودن فیزیوتراپیست و انجام تمرینات غلط، عارضه و آسیب در بدن بیمار تقویت شده و افزایش پیدا کند.

انجام فیزیوتراپی دست چه مزایایی دارد؟

اگر دست شما از قسمت‌های مختلف مثل انگشت، مچ، بازو، ساعد و یا شانه دچار آسیب جدی شود؛ پس از انجام جراحی یا اتمام روند بهبودی ممکن است پزشک معالج شما چند جلسه فیزیوتراپی به شما توصیه کند که به بازیابی عملکرد صحیح دست کمک خواهد کرد.

نکته پایانی

در این مقاله سعی کردیم تمام توان خود را به کار گرفته تا اطلاعات کامل و دقیقی درباره فیزیوتراپی لگن به شما عزیزان ارائه بدهیم. همانطور که گفته شد، بیشتر ایرادات و آسیب‌های لگن را می‌توان با انجام این روش‌های درمانی به بهبودی کامل رساند.

اگر به دنبال بهترین کلینیک فیزیوتراپی در تهران هستید، قطعاً یکی از بهترین گزینه‌ها کلینیک تخصصی فیزیوتراپی رادین است.

این کلینیک بهترین و مجهزترین مرکز فیزیوتراپی، واقع در اقدسیه تهران است و از جدیدترین تجهیزات درمانی و کادر حرفه‌ای فیزیوتراپی بهره‌مند است.

شما می‌توانید برای کسب اطلاعات و تماشای ویدیو‌های آموزشی بیشتر به اینستاگرام کلینیک فیزیوتراپی رادین مراجعه کنید.

شما می‌توانید برای اطلاعات بیشتر و دریافت نوبت با کلینیک فیزیوتراپی رادین در تماس باشید

5 1 رای
امتیاز این مطلب
guest

0 نظرات
بیشترین رأی
تازه‌ترین قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

دیگر مقالات آموزشی

فیزیوتراپی مچ دست و عصب رادیال (Radial Nerve )چگونه است؟

زمان مطالعه: 6 دقیقه پیشگیری از مبتلا شدن به آسیب عصب رادیال یا افتادگی مچ دست از اهمیت بالایی برخوردار است. با رعایت اقداماتی مانند استفاده از وسایل حفاظتی، استفاده از فنرها و پشتیبان‌های مچ دست، تقویت عضلات و ارتقا انعطاف، رعایت اصول ایمنی و استراحت مناسب و فیزیوتراپی مچ دست می‌توانید خطر ابتلا به آسیب عصب رادیال یا افتادگی مچ دست را به کمترین حد ممکن برسانید.

اختلال فیبرومیالژیا چیست و فیزیوتراپی چه کمکی به درمان آن می کند؟

زمان مطالعه: 7 دقیقه اختلال فیبرومیالژیا چیست و فیزیوتراپی چه نقشی در درمان آن دارد. اختلال فیبرومیالژیا (Fibromyalgia) یک بیماری مزمن دردناک است که تأثیری بر عضلات و بافت‌های نرم بدن دارد. افراد مبتلا به این بیماری معمولاً احساس درد گسترده در سراسر بدن، خستگی شدید و احساس عدم راحتی در اندام‌ها و مفاصل را تجربه می‌کنند. همچنین، علائم دیگری مانند اختلال در خواب، مشکلات در تمرکز و یادگیری، سردرد مزمن، اضطراب و افزایش حساسیت نسبت به درد نیز ممکن است وجود داشته باشد.

عمل دیسک کمر با لیزر چگونه است؟ فیزیوتراپی بعد از عمل دیسک کمر با لیزر

زمان مطالعه: 9 دقیقه عمل دیسک کمر با لیزر چگونه است؟ فیزیوتراپی بعد از عمل دیسک کمر با لیزر از مواردی است که ه درمان شما کمک خواهد کرد. عمل دیسک کمر با لیزر یکی از روش‌های جدید و کم تهاجمی برای درمان دیسک کمر است. این روش، به عنوان لیزر پرکاربرد (لیزر دیسکتومی، لیزر YAG) شناخته می‌شود و به صورت روش‌های کوتاه و بی‌خطر به منظور تسکین درد استفاده می‌شود.

منظور از نقاط ماشه ای (تریگر پوینت) چیست؟ ارتباط فیزیوتراپی با نقاط ماشه ای یا تریگر پوینت چگونه است؟

زمان مطالعه: 8 دقیقه منظور از نقاط ماشه ای (تریگر پوینت) چیست و ارتباط فیزیوتراپی با نقاط ماشه ای یا تریگر پوینت چگونه است؟ نقاط ماشه ای یا تریگر پوینت (Trigger Point) در علم فیزیوتراپی و طب توانبخشی به نقاطی اشاره دارد که در عضلات بدن وجود دارند و با فشار و تحریک آن‌ها می‌توان علائم درد و عدم راحتی را کاهش داد.

نقاط ماشه ای به طور معمول در ناحیه‌هایی از عضلات قرار دارند که بافت های عضلانی در آنجا تنش یا التهاب دارند. این نقاط ممکن است به علت تصادف، فعالیت بیش از حد، تنش عضلانی یا عوامل دیگر شکل بگیرند.

رزرو نوبت، مشاوره رایگان