خار پاشنه چیست؟ +راه‌های درمان

خار پاشنه یکی از متعددترین علل درد در ناحیه پاشنه است. این بیماری به علت ایجاد التهاب یک باند نسبتا ضخیم است که از کف پای شما عبور و استخوان پاشنه پا را به انگشتان پا متصل می‌کند. در ادامه این مقاله بیشتر به خار پاشنه و روش‌های درمان آن خواهیم پرداخت.
خار پاشنه
زمان مطالعه: 4 دقیقه

خار پاشنه چیست؟

خار پاشنه یک رشد استخوانی اضافی می‌باشد که در ناحیه کف پا ایجاد می‌شود. بعلاوه آن، این عارضه را استئوفیت نیز می‌نامند.

بعضی مواقع این امکان وجود دارد که این عارضه از زیر پاشنه تا قوس پا گسترش پیدا کند که به این ناحیه «فاسیای کف پا» گفته می‌شود. زمانی که خار پاشنه در اشعه ایکس دیده می‌شود، ممکن است طول آن تا یک و نیم سانتی متر برسد.

علائم خار پاشنه

علائم مختلفی نشان دهنده رخ دادن این عارضه هستند که می‌توان به برخی از آن‌ها اشاره کرد:

خار پاشنه

چرا خار پاشنه رخ می‌دهد؟

خار پاشنه زمانی اتفاق می‌افتد که عضله و رباط در طولانی مدت دچار کشیدگی شوند و پاشنه پا را دچار آسیب کنند. در صورت پاره شدن غشایی که استخوان پا را می‌پوشاند، پاشنه پا دچار این اختلال خواهد شد.

علاوه بر این با افزایش سن، پا بیشتر در معرض آسیب و ایجاد اختلالات قرار خواهد گرفت. با گذشت زمان کلسیم می‌تواند در پا رسوب کند و جمع شود. این رسوبات برجستگی‌های استخوانی را ایجاد می‌کنند و باعث ایجاد خار استخوانی می‌شوند.

خار پاشنه

موارد تشدید کننده خار پاشنه

موارد زیادی هستند که می‌توانند باعث تشدید این اختلالات در پای فرد بیمار شوند، در ادامه به برخی از آن‌ها می‌پردازیم:

خار پاشنه

آیا خار پاشنه خطرناک است؟

خار پاشنه عارضه‌ی خطرناکی نیست، اما برای بسیاری از افراد بسیار دردناک است و مانع انجام صحیح و راحت فعالیت‌های روزمره می‌شود.

در بیشتر مواقغ خار پاشنه زمانی رخ می‌دهد که رسوبات کلسیم در پاشنه پا زیاد شوند و در نهایت باعث ایجاد التهاب و تورم می‌شود. درد ایجاد شده توسط خار پاشنه پس از بیدار شدن دردناک‌تر شده و به تدریج در طول روز کاهش پیدا می‌کند. 

راه‌های درمان خار پاشنه

بعد از اینکه پای فرد دچار آسیب دیدگی می‌شود، فرد آسیب دیده برای درمان خار پاشنه نیاز به فیزیوتراپی پا خواهد داشت. روش‌‌هایی که در کلینیک فیزیوتراپی رادین برای درمان بیمارانی که دچار آسیب‌دیدگی در پای خود شده‌اند استفاده می‌شود، شامل مواردی است که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

شاک ویو تراپی برای درمان خار پاشنه

یکی از بهترین روش‌های درمان خار پاشنه، استفاده از دستگاه شاک‌ ویو است. این دستگاه شک‌های الکتریکی کوچکی را به صورت موج‌های کوتاه به ناحیه دردناک میفرستد و در روند درمان و بهبود تاثیر می‌گذارد. 

در مورد شاک ویو تراپی بیشتر بخوانید…

الکتروتراپی برای درمان خار پاشنه

الکتروتراپی برای درمان خار پاشنه یکی دیگر از روش‌های نوین درمانی در فیزیوتراپی پا می‌باشد که امروزه برای درمان و کاهش درد در بسیاری از آسیب‌ها استفاده می‌شود.

تحریک الکتریکی اعصاب از طریق پوست بیمار، یکی از روش‌هایی است که از آن در الکتروتراپی استفاده می‌شود. تعداد جلسات الکتروتراپی بر اساس شدت و نوع آسیب وارد شده به بیمار و طول دوره درمان تنظیم شده و بسته به نوع آسیب در بیمار، هزینه انجام آن نیز می‌تواند متفاوت باشد.

سوالات متعدد

طول درمان خار پاشنه با فیزیوتراپی چقدر است؟

طول درمان فیزیوتراپی هر فرد نسبت به شدت و نوع آسیب وارد شده و ناحیه دردناک متفاوت است و باید ابتدا با فیزیوتراپیست متخصص مشاوره انجام شود، تا تصمیم اینکه چند جلسه فیزیوتراپی باید انجام شود، توسط او گرفته شود.

آیا همه بیماران می‌توانند از الکترو تراپی استفاده کنند؟

همانطور که فیزیوتراپی می‌تواند به بهبود و افزایش دامنه حرکتی و همینطور کاهش درد در ناحیه کف پا کمک کند، انجام بعضی از تمرینات و متدهای آن برای بعضی از افراد نامناسب و خطرناک است. این افراد که شرایط ویژه‌ای دارند، نباید بدون اجازه فیزیوتراپیست متخصص، فیزیوتراپی پا را با متدهای الکتروتراپی انجام دهند

سخن نهایی

در آخر باید گفت که فیزیوتراپی بهترین روش برای درمان خار پاشنه است و بیشتر پزشکان این روش را به بیماران خود توصیه می‌کنند.

زمانی که علائمی از رخ دادن این اختلالات مشاهده شد، باید سریعا به فکر درمان آن بود. اگر شما از این اختلالات رنج میبرید و به دنبال بهترین و مطمئن‌ترین روش درمان آن هستید، می‌توانید با کلینیک تخصصی فیزیوتراپی رادین، بهترین فیزیوتراپی تهران، در تماس باشید و برای دیدن ویدیو‌ها و مطالب آموزشی اینستاگرام کلینیک فیزیوتراپی رادین را دنبال کنید.

شما می‌توانید برای اطلاعات بیشتر و دریافت نوبت با کلینیک فیزیوتراپی رادین در تماس باشید

5 1 رای
امتیاز این مطلب
guest

0 نظرات
بیشترین رأی
تازه‌ترین قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

دیگر مقالات آموزشی

درای نیدلینگ چیست؟ 2 تکنیک مهم

زمان مطالعه: 3 دقیقهروش ابتکاری که برای درمان دردهای عضلانی محبوبیت زیادی به دست آورده است، سوزن خشک است. در طول این نوع درمان، درمانگر پوست شما را با چندین سوزن بسیار نازک سوراخ می کند.

فلج اطفال یا بیماری پلیومیلیت چیست؟

زمان مطالعه: 10 دقیقهبیماری فلج اطفال یا پلیومیلیت، یک بیماری نادر و وخیم است که اعصاب حرکتی را در بدن تحت تأثیر قرار می‌دهد. این بیماری به طور اصلی در کودکان رخ می‌دهد و می‌تواند باعث ضعف یا فلج عضلات، کاهش حرکتی و مشکلات تعادلی شود.

فیزیوتراپی واریس لگن

زمان مطالعه: 9 دقیقهواریس لگن، یک حالت پزشکی است که در آن وریدهای لگنی تحت تأثیر قرار می‌گیرند. وریدهای لگنی وظیفه حمل خون از اندام‌های تحتانی بدن به قلب را دارند. وقتی این وریدها دچار پریشانی شده یا متورم می‌شوند، واریس لگنی به وجود می‌آید.

علل واریس لگن ممکن است شامل فشار بیش از حد در وریدهای لگنی، آسیب به سیستم والوهای وریدی، کاهش جریان خون و اختلال در عملکرد سیستم لنفاوی باشد. برخی از عوامل ممکن که موجب ایجاد واریس لگن می‌شوند شامل بارداری، سن بالا، چاقی، فعالیت بدنی ناکافی، عدم تعادل هورمونی، عوامل وراثتی و تروماهای لگنی می‌باشند.

تاندونیت اکستانسور چیست؟ فیزیوتراپی تاندونیت اکستانسور

زمان مطالعه: 8 دقیقهتاندونیت اکستانسور چیست و فیزیوتراپی تاندونیت اکستانسور چگونه است؟ تاندونیت اکستانسور یک واژه مرتبط با پزشکی و آسیب‌شناسی است که به یک وضعیت آسیبی در تاندون‌ها اشاره دارد. تاندونها، ساختارهای نرم و محکمی هستند که عضلات را به استخوان‌ها متصل می‌کنند. آنها در جابجایی و انتقال نیروی عضلانی به استخوان‌ها نقش بسیار مهمی دارند.

تاندونیت اکستانسور به وضعیت التهابی تاندون اکستانسور مربوط است. تاندون اکستانسور، تاندونی است که عضلاتی مانند عضلات استخوان ران و پشت ساق را به استخوان شین متصل می‌کند. زمانی که تاندون اکستانسور آسیب می‌بیند و التهاب می‌کند، این وضعیت را تاندونیت اکستانسور می‌نامند.

رزرو نوبت، مشاوره رایگان