فیزیوتراپی زانو – از مینسک تا رباط صلیبی

بیشتر زانو دردها با انجام فیزیوتراپی زانو به موقع و بدون نیاز به انجام تزریق‌های دردناک یا مصرف دارو به سرعت بهبود پیدا می‌کنند. فیزیوتراپی باید در اولین مرحله و قبل از انجام هر گونه عمل و فرایند تهاجمی مانند عمل‌های جراحی صورت بگیرد.
فیزیوتراپی زانو
زمان مطالعه: 5 دقیقه

فیزیوتراپی زانو چیست؟

فیزیوتراپی زانو یکی از شناخته شده‌ترین و وموثر‌ترین روش‌های درمان آسیب‌ها و اختلالات وارد شده با ناحیه زانو است. فیزیوتراپی متشکل از راه‌ها و روش‌های مختلف درمانی است که به نسبت هر فرد و نوع و شدت آسیب این روش‌ها برای بهبود و درمان کامل استفاده خواهند شد.

عملکرد زانو چگونه است؟

مفصل زانو محل تلاقی استخوان ران با استخوان ساق پا است. آخر هر یک از این استخوان‌ها با غضروف پوشیده شده است که سبب می‌شود اصطکاک میان استخوان‌ها از بین برود و بتوانند روی یکدیگر بلغزند و حرکت کنند.

مفصل زانو دو قطعه غضروفی اضافی به نام مینیسک هم دارد که باعث می‌شود وزن بدن به شکل مسای روی هر دو زانو تقسیم شده و تحمل آن راحت تر شود. همچنین چهار رباط مفصل زانو را سر جایش نگه می‌دارند.

این طناب‌های قوی و ضخیم درون و اطراف کپسول مفصل قرار دارند و به همراه کپسول از حرکت استخوان‌ها در جهت‌های اشتباه و دررفتگی آنها جلوگیری می‌کنند. عضلات ران هم باعث حفظ زانو در محل صحیح آن می‌شوند.

فیزیوتراپی زانو

انواع اختلالات زانو

درد زانو ممکن است دلالیل متعددی داشته باشد. یکی از شایع‌ترین دلایل اصلی آن می‌تواند استئو آرتریت باشد که  بیماری است که بر مفاصل بدن تأثیر گسترده‌ای می‌گذارد.

مفصل ممکن است زانو دچار آسیب‌دیدگی شده و نتواند به طور روان حرکت کند. در ادامه به بعضی دیگر از این اختلالات اشاره می‌کنیم…

فیزیوتراپی زانو

راه‌ درمان درد زانو

اگر درد زانو شما باعث به وجود آمدن اختلال در انجام فعالیت‌های روزمره شما شده است و یا بهبود نمی‌یابد باید از پزشک بخواهید که به شما یک فیزیوتراپیست متخصص معرفی کند. فیزیوتراپی می‌تواند به شما در کنترل و تحمل درد و بهبود و تقویت انعطاف‌پذیری عضلات و مفاصل کمک بسزایی کند.

فیزیوتراپیست ممکن است اقدامات درمانی متفاوتی را برای شما به کار بگیرد و به شما در درک مشکل و بازگشت به حال عادی و انجام فعالیت‌های روزمره کمک کند.

فیزیوتراپیست می‌تواند توصیه‌های لازم را برای افزایش سطح فعالیت‌ها، بدون داشتن درد را به شما ارائه کرده و بین استراحت و فعالیت‌های شما تعادل مناسبی را برقرار کند و باعث تسریع روند درمان و بهبودی شما شود.

فیزیوتراپی زانو

فیزیوتراپیست چگونه می‌تواند در فیزیوتراپی زانو موثر باشد؟

فیزیوتراپیست متخصص ابتدا از شما سؤالاتی می‌پرسد و مفاصل و عضلات شما را معاینه و بررسی می‌کند تا مشخص شود کدام ناحیه از زانوی شما دردناک است.

این معاینات به او کمک می‌کند تا بتواند روش درمانی مناسب و متناسب با نیازها و شرایط شما را تنظیم کند. فیزیوتراپیست توانایی عضلات شما را ارزیابی می‌کند و دامنه حرکتی مفاصل شما را می‌سنجد، سپس روش‌ها و تمرینات ورزشی که به بهبود مفاصل شما کمک می‌کند را به شکل دقیقی تنظیم و به شما اراِئه می‌کند.

بعضی از متخصصان فیزیوتراپی به استخر آب درمانی نیز دسترسی دارند که این امکان را به شما می‌دهد تا برخی تمرینات فیزیوتراپی را در آب این استخرها اجرا کنید.

انجام این حرکات در آب برای بعضی افراد که نمی‌توانند در حالت عادی برخی تمرینات را انجام دهند راحت‌تر است. گرما تسکین‌دهنده است و شناور بودن در آب کمک می‌کند که بتوانید وزن خود را تحمل کرده و مفاصل و عضلات خود را بدون این که به آنها فشار دردناکی وارد شود در آب حرکت دهید و دامنه حرکتی آن مفصل را افزایش دهید.

فیزیوتراپی زانو

روش‌های فیزیوتراپی زانو

فیزیوتراپی زانو برای درمان آسیب دیدگی رباط صلیبی و آسیب دیدگی مینسک، یکی از بهترین گذینه‌ها است. برای انجام این فیزیوتراپی از دستگاه‌ها و روش‌های مختلفی استفاده‌ می‌شود که بستگی به نوع و شدت آسیب دارد و برای هر فرد متفاوت است.

در ادامه به بعضی از آن‌ها اشاره می‌کنیم…

آب درمانی برای درمان آسیب دیدگی رباط صلیبی

آب درمانی که به آن در زبان انگلیسی (Hydrotherapy) نیز گفته می‌شود، مجموعه حرکات، تمرینات و تکنیک‌های فیزیوتراپی است که در آب برای کم کردن درد فرد بیمار، تقویت عضلات و همچنین بالا بردن شدت گردش خون انجام می‌شود.

آب درمانی شامل تمریناتی است که در یک استخر آب با دمای بین ۳۳ تا ۳۶ درجه انجام می‌گیرد. آب درمانی بیشتر بر روی حرکات آهسته و متداوم تمرکز دارد. به آب درمانی، فیزیوتراپی در آّب هم گفته می‌شود.

آب درمانی به این دلیل بسیار مفید است که باعث می‌شود ورش انجام شده تاثیر بیشتری نسبت به ورزش در محیط خشک داشته باشد.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره آب درمانی کلیک کنید…

نمایش ویدیو درباره آب درمانی زانو قسمت 2

الکتروتراپی برای درمان آسیب دیدگی مینسک

الکتروتراپی یکی دیگر از روش‌های نوین درمانی در فیزیوتراپی زانو است که امروزه برای درمان و کاهش درد در بسیاری از آسیب‌ها استفاده می‌شود.

تحریک الکتریکی اعصاب از طریق پوست بیمار، یکی از روش‌هایی است که از آن در الکتروتراپی استفاده می‌شود. تعداد جلسات الکتروتراپی بر اساس شدت و نوع آسیب وارد شده به بیمار و طول دوره درمان تنظیم شده و بسته به نوع آسیب در بیمار، هزینه انجام آن نیز می‌تواند متفاوت باشد.

الکتروتراپی برای فیزیوتراپی پا​

کامپرشن تراپی زانو

کامپرشن تراپی زانو یکی از روش‌های پر استفاده در فیزیوتراپی زانو است. در این روش کاور‌های دستگاه به زانوی فرد پوشانده شده و سپس توسط دستگاه کامپرشن پر از باد می‌شوند، این کار باعث وارد شدن فشار به ناحیه دردناک شده و باعث کمک به روند بهبود بیمار می‌شود.

کامپرشن تراپی

سوالات متعدد

طول درمان فیزیوتراپی پا چقدر است؟

طول درمان فیزیوتراپی هر فرد نسبت به شدت و نوع آسیب وارد شده و ناحیه دردناک متفاوت است و باید ابتدا با فیزیوتراپیست متخصص مشاوره انجام شود، تا تصمیم اینکه چند جلسه فیزیوتراپی باید انجام شود، توسط او گرفته شود.

آیا همه بیماران می‌توانند از الکترو تراپی استفاده کنند؟

همانطور که فیزیوتراپی می‌تواند به بهبود و افزایش دامنه حرکتی و همینطور کاهش درد و تورم‌های پا کمک کند، انجام بعضی از تمرینات و متدهای آن برای بعضی از افراد نامناسب و خطرناک است. این افراد که شرایط ویژه‌ای دارند، نباید بدون اجازه فیزیوتراپیست متخصص، فیزیوتراپی پا را با متدهای الکتروتراپی انجام دهند.

کلام آخر

در پایان می‌توان گفت که فیزیوتراپی زانو بهترین روش برای درمان آسیب‌های وارد شده و اختلالات به وجود آمده برای مفاصل و عضلات زانو، از جمله مینسک و رباط صلیبی است.

زمانی که علائمی از رخ دادن این اختلالات مشاهده شد، باید سریعا به فکر درمان آن بود. اگر شما از این اختلالات رنج میبرید و به دنبال بهترین و مطمئن‌ترین روش درمان آن هستید، می‌توانید با کلینیک تخصصی فیزیوتراپی رادین در تماس باشید و برای دیدن ویدیو‌ها و مطالب آموزشی اینستاگرام کلینیک فیزیوتراپی رادین را دنبال کنید.

شما می‌توانید برای اطلاعات بیشتر و دریافت نوبت با کلینیک فیزیوتراپی رادین در تماس باشید

5 1 رای
امتیاز این مطلب
guest

1 دیدگاه
بیشترین رأی
تازه‌ترین قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سهیل
سهیل
6 ماه قبل

مقاله خوب و مفیدی بود ممنون از شما

دیگر مقالات آموزشی

استئوتومی چیست؟ فیزیوتراپی استئوتومی​

زمان مطالعه: 12 دقیقه استئوتومی (Osteotomy) و فیزیوتراپی استئوتومی یک روش جراحی است که در آن جهت تصحیح شکل و موقعیت استخوان‌ها استفاده می‌شود و معمولاً در روش‌های درمانی برای بیمارانی که مشکلات عضلانی-اسکلتی دارند مورد استفاده قرار می‌گیرد.

هدف اصلی استئوتومی تغییر محور بارگیری استخوان است تا بارگیری مناسب و توازن در سیستم عضلانی-اسکلتی ایجاد شود. این روش می‌تواند در درمان بیمارانی که مشکلات بارگیری در مفاصل، انحراف‌های استخوانی، ناهنجاری‌ها در مفصل وجود دارد، به کار رود.

فیزیوتراپی واریس چگونه انجام می‌شود؟

زمان مطالعه: 3 دقیقه برخی از مشکلات بدن ناشی از مشکلات عروقی است که باعث ایجاد ناراحتی ها و بیماری های متعدد در بخش های مختلف بدن می شود. واریس یکی از این مشکلات است که می تواند به دلیل عوامل محیطی، ژنتیکی یا سبک زندگی ایجاد شود و باعث ناراحتی، درد و تغییر شکل اندام شود. در ادامه بیشتر به موضوع فیزیوتراپی واریس خواهیم پرداخت…

فلج اطفال یا بیماری پلیومیلیت چیست؟

زمان مطالعه: 10 دقیقه بیماری فلج اطفال یا پلیومیلیت، یک بیماری نادر و وخیم است که اعصاب حرکتی را در بدن تحت تأثیر قرار می‌دهد. این بیماری به طور اصلی در کودکان رخ می‌دهد و می‌تواند باعث ضعف یا فلج عضلات، کاهش حرکتی و مشکلات تعادلی شود.

سندروم تونل کارپال چیست؟ فیزیوتراپی سندروم تونل کارپال

زمان مطالعه: 8 دقیقه سندروم تونل کارپال چیست؟ فیزیوتراپی سندروم تونل کارپال چگونه است؟ سندروم تونل کارپال یک حالت پزشکی است که ناشی از فشار عصب میانی کف دست (عصب میانی کارپال) در سطح مچ دست است. این عصب برای تأمین حس و حرکت به بخش‌هایی از دست از جمله انگشتان شصت و بزرگ استفاده می‌شود.

علائم و نشانه‌های سندرم تونل کارپال ممکن است شامل درد، سوزش، تورم، احساس گرما یا سرما در انگشتان شصت و بزرگ، ضعف عضلانی در دست، احساس سوزش در بخش‌هایی از دست و انگشتان باشد. این علائم معمولاً در شب و هنگام استراحت به شدت بیشتری احساس می‌شوند و ممکن است باعث بیدار شدن شخص شود.

رزرو نوبت، مشاوره رایگان