half logo

درمان بلزپالسی، فیزیوتراپی عصب صورت

فیزیوتراپی عصب صورت و یا درمان بلزپالسی. در واقع بلزپالسی (بلزپالزی) ، فلج عصب صورت یا ضعف و نارسایی در یک سمت صورت میباشد که تحت تاثیر آسیب دیدگی عصب ۷ هفت مغزی در حلقه استایلوماستویید، که در پایین گوش میباشد، ایجاد می شود و در نهایت عصب دهی به عضلات صورت به خوبی انجام نمیشود
درمان بلزپالسی، فیزیوتراپی، فلج عصب صورت
زمان مطالعه: 12 دقیقه

درمان بلزپالسی، فیزیوتراپی عصب صورت چیست؟

شاید عبارت درمان بلزپالسی (بلزپالزی فلج بلز (Bell’s palsy)) و یا فلج بل به گوش شما هم خورده باشد، و یا شنیده باشید که یک نفر به یکباره و ناگهانی نصف صورت او دچار بی حسی و یا دچار فلج نیمه صورت شده، به این اتفاق بلزپالسی میگویند. جوری که در زمان صحبت و خندیدن قسمتی از صورت او بی حرکت و یا کم حرکت است، و قسمتی که دچار فلجی شده به سمت مقابل منحرف شده. یقینا این اتفاق برای هر فردی ترسناک است و فرد دچار اضطراب و استرس خواهد شد.

ما اینجا هستیم که به شما بگوییم اصلا نترسید و نگران هیچ چیز نباشید، زیرا این بیماری غالبا خوش خیم بوده و در مدت زمان چند ماهه برطرف خواهد شد، پس به هیچ وجه نگران درمان بلز پالسی نباشید!!

درمان بلزپالسی فیزیوتراپی، فلج بل، درمان عصب صورت در کلینیک رادین

در واقع بلزپالسی (بلزپالزی) ، فلج عصب صورت یا ضعف و نارسایی در یک سمت صورت میباشد که تحت تاثیر آسیب دیدگی عصب ۷ هفت مغزی در حلقه استایلوماستویید، که در پایین گوش میباشد، ایجاد می شود و در نهایت باعث میشود عصب دهی به عضلات صورت به خوبی انجام نشود. این بیماری به صورت فلج نسبی یا کامل در یک نیمه صورت خود را نشان می دهد.

بیماری بلز پالسی برای اکثریت افراد موقتی میباشد و علائم به طور معمول بعد از چند هفته ظاهر میشود. ریکاوری کامل آن نیز تقریباً 6 ماه به طول می انجامد و تعداد بسیار کمی از افراد این بیماری را تجربه میکنند و در موارد نادر ممکن است که این مشکل دوباره برای فرد اتفاق بیفتد.

علت ایجاد فلج عصب صورت، فلج بل

بلزپالسی همچنین به فلج ناگهانی صورت هم معروف است که به دلایل ناشناخته اتفاق می افتد و میتواند برای همه گروه های سنی مشکل ساز شود. علت دقیق آن هنوز مشخص نیست و باور و اعتقاد متخصصان بر این است که فلج بلز نتیجه ورم و التهاب و آسیب های عصب هایی است که ماهیچه را در یک طرف صورت کنترل میکند و همچنین امکان دارد واکنشی باشد که بعد از عفونت های ویروسی رخ می دهد و ریشه های عفونتی داشته باشد.

علل گوناگون مانند تصادف یا تومورها میتوانند از دلایل فلج عصب هفتم شوند اما بیشتر مواقع دلایل و علت ها ناشناخته هستند. این اتفاق ناگهانی را باید جدی گرفت و سریعا برای درمان بلزپالسی و فیزیوتراپی بلزپالسی به یک متخصص مراجعه نمود.

*شایان ذکر است گاهی اوقات در مواردی نادر بیماری بلزپالسی،  میتواند عصب هر دو طرف صورت را دربر بگیرد.

درمان بلزپالسی،فلچ بل، فیزیوتراپی عصب صورت (4)

ویروس هایی که علت بیماری بلزپالسی، فلج عصب صورت هستند

عصبی که ماهیچه های صورت را کنترل میکند، از یک قسمت باریک استخوانی در مسیر صورت گذر میکند و در بیماری بلز پالسی این عصب درچار التهاب شده و ورم میکند که غالبا با عفونت ویروسی ارتباط دارد. این عصب عاملی برای ایجاد اشک و بزاق و از دست دادن چشایی میباشد و یک استخوان کوچک در وسط گوش هم وجود دارد که آن را هم درگیر خواهد شد.

در ادامه ویروس هایی که ممکن است علت بیماری بلزپالزی و فلج عصب صورت باشند را معرفی میکنیم.

چه افرادی مستعد بیماری بلزپالسی هستند؟

زنان حامله علی الخصوص در طی سه ماهه یا تریمستر سوم حاملگی ویا زنان حامله ای که یک هفته از زمان زایمان آنها گذشته است. 

افرادی که دچار عفونت دستگاه تنفسی فوقانی میباشند مثل بیماران سرماخوردگی و آنفلوانزا  و یا کرونا کوید 19

و در آخر بعضی افراد به به صورت ارثب و ژنتیکی دچار حملات عود کننده بلز پالسی میشوند که موضوع نادری است و این افراد سوابق فامیلی حملات عود کننده بلز پالسی را دارا میباشند. در موارد عود ممکن است ، شایان ذکر است بیمار از نظر ژنتیکی مستعد بازگشت بیماری میباشد.

درمان بلز پالسی،فلچ بل، فیزیوتراپی عصب صورت (4)

علائم بیماری بلز پالسی، فلج صورت

با نمایان شدن علائم زیر به احتمال زیاد فرد مورد نظر دچار بیماری بلزپالسی یا همان فلج عصب صورت شده است و باید به سرعت برای درمان بلز پالسی اقدام نماید.

عوارض بلز پالسی، عوارض فلج عصب صورت

گرچه بلز پالسی خفیف در طول یک الی دو ماه بهبود پیدا میکند، اما در افراد دچار فلج کامل بلز روند بهبود متفاوت است. لطفا عوارض فلج عصب صورت را جدی بگیرید و فورا برای درمان اقدام نمایید.

 عوارض بلز پالسی شامل موارد زیر است: 

آسیب برگشت ناپذیر به عصب صورت

رشد دوباره عصب در مسیر و ناحیه ای دیگر و نادرست که باعث انقباضات غیر ارادی در عضلات مشخصی میشود، هنگامی که فرد تلاش میکند که سایر عضلات را حرکت دهد، که به این حالت سینکینزی نیز میگویند، بعنوان مثال زمانی که فرد تلاش می کند لبخند بزند، امکان دارد چشم در قسمتی که دچار آسیب بلزپالسی شده بسته شود. 

کوری ناکامل یا کامل چشمی که بسته نمیشود که در اثر خشکی وخراش قرنیه است.  قرنیه قسمت شفاف چشم است که ازآن محافظت میکند بنابراین مراقبت از چشم در طی بازگشت فلج صورت امری بسیار مهم است.

درمان بلزپالسی،فلچ بل، فیزیوتراپی عصب صورت (4)

درمان بلزپالسی

چندین روش درمانی برای درمان بلزپالسی وجود دارد که هرکدام از این درمان ها دارای معایب  مزایای خود هستند که در ادامه به آن میپردازیم. شایان ذکر است، بهترین و بی خطرترین نوع درمان بلزپاسی روش فیزیوتراپی بلزپالسی میباشد.

درمان دارویی فلج صورت بلز

داروهای کورتیکواستروئید که التهاب را کاهش می‌دهند. کورتیکواستروئیدها: پردنیزون(Prednisone) داروهای آنتی ویروس: آسیکلوویر(Acyclovir) و والاسیکلوویر(Valacyclovir)

مسکن های معمولی و ساده مثل ایبوپروفن، آسپرین و استامینوفن برای بهبود درد مناسب هستند. مصرف آسپرین در سنین زیر ۲۱ سال فقط با دستور پزشک صورت میگیرد زیرا خطر سندرم ری که بیماری خطرناکی است و کبد و مغز را بیمار می کند، وجود دارد. به عوارض گوارشی مصرف ایبوپروفن و آسپرین نیز باید توجه نمود.

داروهای ضدویروسی و ضدباکتری که اگر یک ویروس یا باکتری باعث فلج بل شده باشد ممکن است تجویز شوند.

داروهای ضد درد مثل ایبوپروفن یا استامینوفن که می‌توانند درد متوسط را کاهش دهند. اسفاده از قطره چشم و گوش هم کمی میتواند تاثیرگذار باشد.

درمان خانگی بلز پالسی، فلج عصب صورت

چشم بند: استفاده از چشم بند برای ناحیه‌ی آسیب دیده می‌تواند باعث کاهش وجلوگیری از خشکی چشم شود.

تمرینات صورت: همانطور که عصب صورت شروع به بهبود می‌کند، انقباض و ریلکس کردن عضلات صورت می‌تواند آن‌ها را تقویت کند.

مراقبت از دندان: اگر کاهش حس یا بی حسی در دهان وجود داشته باشد، احتمال ایجاد بیماری لثه افزایش می‌یابد. مسواک زدن و نخ دندان کشیدن می‌تواند به جلوگیری از این امر کمک کند.

اصلاح عادات اشتباه غذا خوردن: اگر مشکل در بلع وجود دارد، باید غذا را به‌ خوبی بجویید و به آرامی بخورید. انتخاب غذاهای نرم مانند ماست نیز می‌تواند کمک کننده باشد.

گرم کردن: می‌توانید با یک حوله گرم و مرطوب ناحیه‌ای از صورت را که آسیب دیده است گرم کنید. اینکار می‌تواند به کاهش درد و افزایش خون‌رسانی به عضلات صورت کمک کند.

اگر چشم مبتلا به بلزپالسی به شکل کامل بسته نمیشود میتوانید کارهای زیر را امتحان کنید: 

● با استفاده از انگشتان دست روزی چند بار چشم را ببندید. 

● از قطره چشمی لوبریکانت (لیز کننده) استفاده کنید. 

● در طی روز از عینک برای محافظت از چشم استفاده کنید. 

● در هنگام شب از یک پوشش و کاور چشمی استریل و تمیز استفاده کنید.

این تمرینات به بهبودی عضلات شما میتواند کمک کند. اما پیشنهاد ما مراجعه به فیزیوتراپیست متخصص میباشد. اگرچه شاید ترجیح دهید این تمرینات را در خانه انجام دهید اما این تمام تمرینات بهبود دهنده‌ی فلج بلز نیست. با مراجعه به فیزیوتراپی برای درمان بلزپالسی میتوانید بهبود بیشتر و سریعتری را پیش بگیرید و تمام جوانب مورد نیاز را نزد فیزیوتراپ متخصص در نظر بگیرید.

درمان فیزیوتراپی بلزپالسی، فیزیوتراپی فلج بل

زمانی که بلزپالسی اتفاق می افتد، عضلات صورت ضعیف یا فلج شده منجر به ایجاد کوتاهی ها و در نتیجه کنترکچرهایی در عضلات صورت فرد بیمار ایجاد میشود.

فیزیوتراپی بلزپالسی، ماساژ و ورزش این عضلات در پیشگیری از عوارض بیماری و درمان تاثیرگذار میباشد. همچنین گرمای مرطوب در کاهش درد بلز پالسی مفید است. تحریک عضلات ضعیف و القای انقباض در این عضلات از دیگر برنامه ها و متد های درمانی فیزیوتراپی بلزپالسی میباشد.

روش های فیزیوتراپی بلزپالسی، فلج بلز (Bell’s palsy)

شاید تنها راهی که میتوان نسبت به انواع بیماری های اختلالات مفصلی فکی و گیج گاهی و صورتی، درمان عارضه های سکته مغزی و درمان بیماری فلج عصب صورت و یا همان بلزپالسی امیدوار بود، روش ها و متدهای فیزیوتراپی است. 

علم فیزیوتراپی در درمان بلزپالسی، آسیب عصب صورت نقش بسیار مهم و تاثیرگذاری را ایفا میکنند. غالبا فیزیوتراپی درمان بلزپالسی اقداماتی شامل فیزیوتراپی صورت، ماساژ فک و صورت، تمرینات ویژه صورت، طب سوزنی و تحریکات الکتریکی را دربر میگیرد. بلزپالسی (فلج صورت ایدیوپاتیک) معمولاً توسط خدمات فیزیوتراپی، با راهکارها و دستگاههای درمانی مختلف و متفاوتی درمان میشود.

در مورد اثربخشی فیزیوتراپی بلزپالسی سوالات زیادی وجود دارد؛ اما متد ها و مطالعات امروزه علم فیزیوتراپی و تبحر فیزیوتراپیست ها در درمان فلج بلز این امکان را فراهم می کند تا این بیماری با ورزش و انواع تمرینات مشخص شده توسط فیزیوتراپیست در طول 6 ماه درمان  و بهبود یابد. از منظر علم فیزیوتراپی، اگر جلسات فیزیوتراپی بلزپالسی به منظور عدم بازگشت این بیماری تا یک سال تدام داشته باشد، تاثیر بیشتری در روند بهبودی فردی که دچار آسیب عصب صورت شده، خواهد داشت.

در مواقعی متخصص فیزیوتراپ ممکن است فیزیوتراپی فک را نیز تجویز کند.

فیلم درمان بلزپالسی، فیلم بلز پالسی با فیزیوتراپی

فیلم نحوه درمان فلج بل در کلینیک فیزیوتراپی رادین

بلز پالسی و درمان فيزيوتراپی در هر مرحله اي از اين بيماری در کلینیک فیزیوتراپی رادین در اقدسیه تهران

ما بهترین برنامه ها و متدهای درمانی را برای فیزیوتراپی بلزپالسی و درمان فلج بل برای شما در نظر خواهیم گرفت.

در ویدیو نحوه درمان بلزپالسی با ارزیابی که به سرعت و با دقت انجام شد درمان را خیلی سریع شروع کردیم، از دستگاه های مختلف استفاده کردیم برای تحریک عضلات و خونرسانی بهتر، و در نهایت از تکنیک الکتروآکوپانکچر استفاده کردیم برای اینکه بتوانیم عضلات صورت رو بهتر تحریک کنیم، سپس متدها و تمریناتی را آموزش دادیم که ایشان بتوانند در منزل انجام بدهند تا سریعتر بهبود یابند.

#بلزپالسی #الکتروآکوپانکچر #بایوپترون #جریان_خون

نمایش ویدیو درباره فیزیوتراپی بلزپالسی، درمان فلج بل، عصب صورت، در بهترین فیزیوتراپی تهران

مزایای فیزیوتراپی در درمان فلج بلزپالسی

● تقارن در صورت بهبود یافته

● بازگشت اعتماد به نفس در شخص بهبود یافته

 ● بسته شدن و حالت طبیعی اعضای صورت

● بهبود حرکات صورت و لب و چشم ها

تمرینات فیزیوتراپی بلز پالسی، فلج بلز

چند تمرین پیشنهادی و عمومی فیزیوتراپی برای بهبود و درمان فلج بلز اولین نکته در مورد تمرینات این است که فرد مبتلا باید در زمان تمرین جلوی آینه بنشیند و سپس تمرینات پیشنهادی فیزیوتراپی در خانه را به ترتیب زیر انجام دهد.

تمرینات ابرو: در این تمرین باید ابروهای خود را به مدت 8 الی 16 ثانیه به سمت بالا نگهدارید. ابروها را باید در حالتی بالا نگه داشت که گونه های فرد شروع به حرکت کند. تلاش شود در این تمرین پیشانی خود را به صورت چروک کنید. باید چهار نوک انگشت خود را روی ابرو آسیب دیده خود بگذارید. سپس با ایجاد حرکات مداوم و ملایم، ابرو تا خط موی خود را ماساژ دهید. در آخر یک حالت اخم ایجاد کرده و ابروهای خود را به سمت پایین بکشید.

تمرینات لب: در این تمرین لب بالایی خود را بکشید. بعد آن را بلند کنید. هر دو لب را ببندید و به آرامی فشار دهید سپس آنها را رها کنید و دوباره به آرامی هر دو لب را فشار دهید و تکرار کنید.

سعی کنید فشرده سازی لب را تا زمانی که پلک شما شروع به حرکت کند، حفظ کنید. در طول این تمرین، آرامش عضلات چشم حفظ شود. دو لب را بکشید مدت زیادی فشار لب را حفظ کنید.

حالا لبخند بزنید در حالی که لبخند میزنید، روی لبخند خود متمرکز شوید تا پلک شما درگیر نشود. همچنین صحبت کردن به بهبود حرکات لب کمک میکند. کلمات گفتاری را که شامل حروف ب، م، ف، پ و آ است به آرامی و نرم تمرین کنید و آنها را با نگاه مداوم در آینه تکرار کنید. در هنگام مکالمه و صحبت کردن، پلک های خود را حتما باز نگهدارید قسمت داخلی گونه های خود را پر از هوا کنید. باد گونه های خود را توسط لب های خود مهار کنید تا هوا به بیرون نگریزد هوای موجود در گونه ها را 3 تا 5 ثانیه نگه دارید.

تمرینات بینی: بینی خود را چروک کنید و سپس نفس های عمیق بکشید. این روش برای بهبود فلج عضلات صورت بسیار مناسب است. چند بار این کار را تکرار کنید.

تمرینات چشم: چشم های خود را فشرده و تا حد ممکن باریک و ریز کنید به شکلی که که انگار در معرض نور خورشید هستید. سپس به پایین نگاه کنید به شکلی که که هیچ فشاری به گردن شما وارد نشود و گردن حالت صاف خود را حفظ کند.

قسمت پشت انگشت خود را روی پلک بسته خود قرار دهید و از دست مخالف در امتداد ابرو استفاده کنید تا ابروی خود را به سمت بالا بکشید. این تمرین به پلک آسیب دیده شما کمک می کند تا شل شود و از سفت شدن آن جلوگیری کند. پلک های خود را بفشارید. یک چشم خود را به آرامی و بعد چشم دیگر را ببندید. بدون اینکه ابرو حرکت کند، چشم خود را باز کنید.

تمرینات گردن و چانه: سر را به یک طرف مقدار کمی خم کنید، سپس آن را برای ده ثانیه نگهدارید و به آرامی به حالت عادی برگردانید. این تمرین گردن، عضلات گردن شما را کشیده و انعطاف پذیری آن را بهبود میبخشد. چانه خود را چروکیده و به حالتی سفت کنید. 

تمرینات ذکر شده تنها قسمتی از تمریناتی بود که فرد مبتلا به فلج بلز یا فلج صورت می تواند در خانه انجام دهد؛ اما برای درمان کامل این بیماری، فرد باید در جلسات فیزیوتراپی فلج بلز شرکت کند. فیزیوتراپیست حرفه ای و تمرینات مخصوص برای بیماری فلج بلز نقش مهمی در درمان هر چه سریع تر این بیماری دارد؛ چرا که در فیزیوتراپی فلج بلز، فیزیوتراپیست پس از ارزیابی دقیق، مناسب ترین روش درمانی برای توانبخشی و بهبود هرچه بهتر بیمار را پیشنهاد میکند.

درمان بلزپالسی،فلچ بل، فیزیوتراپی عصب صورت (4)

سوالات متداول

قبل از فیزیوتراپی فلج بلز چه اقداماتی بهتر است انجام شود؟

قبل از مراجعه به کلینیک فیزیوتراپی میتوان مجموعه اقدامات اولیه ای را انجام داد. استفاده از یخ و ماساژ به صورتیکه با استفاده از تکه ای یخ پیچیده شده در یک پارچه مرطوب، عضلات و ماهیچه های اطراف گونه، لب ها و زبان خود را تحریک کند. بیمار باید تکه یخ پیچیده در پارچه را از لب ها در کل گونه تا گوش خود ماساژ دهد. سپس پارچه را برداشته و قسمت داخلی گونه، لب و زبان خود را به آرامی ماساژ دهد. قبل از اقدام به فیزیوتراپی فلج بلز یا فیزیوتراپی عصب صورت، یخ  و منقبض کردن به کاهش التهابات و آسیب عصب صورت کمک میکند.

قبل از فیزیوتراپی فلج بلز چه اقداماتی بهتر است انجام شود؟

بعد از انجام فیزیوتراپی بلز پالسی، فرد بیمار باید در زمان خوردن و جویدن غذا مراقب ها و احتیاط لازم را داشته باشد. همچنین باید دقت کند که بعد از میل غذا، گونه های داخلی و لثه ها عاری از مواد غذایی باشند. فرد بیمار مبتلا بیماری فلج بلز باید بعد از جلسات فیزیوتراپی بلز پالسی، سعی کند از دو طرف دهان خود برای جویدن مواد غذایی استفاده کند، زیرا با این عمل می توان عضلات طرف آسیب دیده صورت را ترغیب و تحریک نمود. بعد از اولین دوره فیزیوتراپی صورت، گاهی اوقات امکان دارد نحوه حرف زدن بیمار تحت تأثیر قرار بگیرد.

این مورد جای هیچگونه نگرانی زیادی ندارد. علاوه بر این، بیمار باید طوری صحبت کند که عضلات دهان خود را نسبت به حرکت ترغیب کند. اگر عضلات ناحیه اطراف چشم بیمار تحت تأثیر فلج قرار گرفته است، بیمار باید نسبت به هرگونه گرد و غبار از چشم مراقب باشد و این منطقه را استریل نگه دارد.

بعد از انجام فیزیوتراپی فلج عضلات صورت بیمار باید زمانی که از منزل خارج میشود، از عینک استاندارد استفاده کند تا چشم او در برابر ورود گرد و غبار و میکروب به چشم محافظت شود.

اقدامات پیشگیرانه براب مبتلا نشدن به بیماری بلز پالسی چیست؟

از نوشیدن الکل خودداری کنید. 

خوردن یک رژیم غذایی سالم و متعادل سرشار از سبزیجات برگدار و سبز.

با تغذیه صحیح و ورزش مکرر سبک زندگی سالمی داشته باشید.

غذاهای سرشار از ویتامین C مصرف کنید.به طور منظم ورزش کنید.

با موهای خیس یا مرطوب به خواب یا بیرون نروید.

اگر سرما خوردید در خانه استراحت کنید و گرم بمانید.

ماساژ صورت و تمرینات صورت را چند بار در روز انجام دهید.

برای رهایی از استرس یوگا را تمرین کنید.

برای کمک به رشد اعصاب، مصرف مکمل های ویتامین B12، B6 و روی را افزایش دهید.

سطوح استرس را با تمرینات تمدد اعصاب مدیریت کنید.

تمرینات عضلات صورت ممکن است توان عضلانی را بازیابی کند و به بهبود عصب صورت کمک کند.

روسری بپوشید، به خصوص در هوای بادی و مکان های سرد.

از افرادی که باعث تنش و استرس شما می شوند دوری کنید و سعی کنید بیشتر آرام باشید.وقتی فلج بلز دارید استرس خوب نیست.

مراقب قرار گرفتن در معرض هوای سرد، سبک و شدید باشید.

غذاهایی که حاوی چربی اشباع شده، شکر، آرد تصفیه شده، سدیم و کلسترول هستند زیرا ممکن است روند بهبودی فلج بلز را به تاخیر بیندازند.

آیا بلزپالسی یا فلج بل، همان سکته مغزی است؟

امکان دارد اطرافیان زمانی که بلزپالسی رخ میدهد نگران شوند و فکر کنند که برای طرف مقابل سکته مغزی رخ داده است. اما نگران نباشید بلزپالسی یا همان فلج بلز چون مربوط به خود مغز و داخل جمجمه نمیباشد، مطمئنا فرد مقابل دچار سکته مغزی و علائم مغزی دیگری نشده است.

خیال شما را راحت کنیم فلج بلز جای نگرانی شدیدی ندارد و با روش های درمانی مختلف که بهترین آن فیزیوتراپی بلزپالسی میباشد قابل درمان است، در بعضی موارد نادر این بیماری به روش جراحی درمان پیدا میکند. اما این نکته را فراموش نکنید که زمانی که این اتفاق افتاد فورا با پزشک خود موضوع را درمیان بگذارید.

سخن پایانی

بلز پالسی نوعی آسیب به عصب صورت میباشد که به آن فلج بل یا فلج بلز نیز میگویند، درمان بلز پالسی روش های مختلفی دارد اما بهترین روش درمانی آن فیزیوتراپی بلز پالسی میباشد که به کمک آن و طبق آمار تا به امروز بهترین روشی بود که پایداری و برگشت پذیری کمی داشته. اما این نکته را توجه داشته باشید که برای فیزیوتراپی فلج بل باید به صورت منظم جلسات و تمرینات فیزیوتراپی زیر نظر متخصصین فیزیوتراپ صورت پذیرد تا بهترین نتیجه و بهبودی کامل پدیدار شود.

کلینیک فوق تخصصی رادین بهترین فیزیوتراپی تهران در زمینه فیزیوتراپی بلز پالسی بهترین متدها و خدمات را به شما ارائه خواهد داد. 

شما می‌توانید برای اطلاعات بیشتر و دریافت نوبت با کلینیک فیزیوتراپی رادین در تماس باشید

4.7 9 رای ها
امتیاز این مطلب
guest

1 دیدگاه
بیشترین رأی
تازه‌ترین قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
شیما تهرانی
شیما تهرانی
3 ماه قبل

من با فیزیوتراپی فک تو این مجموعه نتیجه خوبی گرفتم و 90% بهبود یافتم، کلا یک سمت صورتم بی حس شده بود که با مشاوره آقای دکتر دهقانی و تجویز فیزیوتراپی فک و عصب صورت خیلی خوب شدم.

فهرست مطالب

دیگر مقالات آموزشی

فیزیوتراپی مچ پا، 7 روش درمان

زمان مطالعه: 8 دقیقه فیزیوتراپی مچ پا یک روش و متد درمانی است که با استفاده از تمرینات و تکنیک‌های به خصوص، به بهبود و تقویت عضلات و بافت‌های مچ پا کمک می‌کند. این درمان غالبا توسط فیزیوتراپ متخصص صورت میگیرد و می‌تواند به بهبود تعادل، افزایش قدرت و حرکت مچ پا، و کاهش درد و التهاب نواحی مچ پا کمک شایانی کند.

منظور از نقاط ماشه ای (تریگر پوینت) چیست؟ ارتباط فیزیوتراپی با نقاط ماشه ای یا تریگر پوینت چگونه است؟

زمان مطالعه: 8 دقیقه منظور از نقاط ماشه ای (تریگر پوینت) چیست و ارتباط فیزیوتراپی با نقاط ماشه ای یا تریگر پوینت چگونه است؟ نقاط ماشه ای یا تریگر پوینت (Trigger Point) در علم فیزیوتراپی و طب توانبخشی به نقاطی اشاره دارد که در عضلات بدن وجود دارند و با فشار و تحریک آن‌ها می‌توان علائم درد و عدم راحتی را کاهش داد.

نقاط ماشه ای به طور معمول در ناحیه‌هایی از عضلات قرار دارند که بافت های عضلانی در آنجا تنش یا التهاب دارند. این نقاط ممکن است به علت تصادف، فعالیت بیش از حد، تنش عضلانی یا عوامل دیگر شکل بگیرند.

فیزیوتراپی سیور، برای بیماری سیور یا آپوفیزیت کالکانه

زمان مطالعه: 8 دقیقه فیزیوتراپی سیور، برای بیماری سیور یا آپوفیزیت کالکانه آپوفیزیت کالکانه یا بیماری سیویر یک حالت التهابی است که در ناحیه پاشنه پا ایجاد می‌شود و می‌تواند به دلیل فشار بیش از حد بر استخوان پاشنه پا در طول فعالیت‌های فیزیکی شدید و تکراری به وجود آید. این بیماری به خصوص در ورزشکاران و افرادی که فعالیت بدنی شدیدی انجام می‌دهند، شایع است.

علائم و نشانه‌های سیور شامل درد مکرر و مداوم در ناحیه پاشنه پا، به خصوص صبح‌ها و پس از فعالیت‌های ورزشی، و همچنین درد در طول راه رفتن یا وقتی پا بر روی سطح سفت قرار می‌گیرد می‌شود. علائم دیگر ممکن است شامل تورم، قرمزی و حساسیت در ناحیه پاشنه باشد.

فیزیوتراپی گردن روش‌های مختلف درمان گردن‌درد

زمان مطالعه: 5 دقیقه فیزوتراپی گردن برای درمان آسیب‌های وارد شده به گردن است. گردن از شبکه‌های پیچیده اعصاب، رگ‎‌های خونی، مفاصل، رباط‌ها، تاندون‌ها و استخوان‌ها تشکیل شده است. به خاطر ساختارهای بسیار زیاد موجود در گردن و دامنه حرکتی آن، این قسمت می‌تواند بشدت مستعد صدمه دیدن باشد. در ادامه به بیشترین آسیب‌های محتمل به گردن و روش‌های درمان آن می‌پردازیم.

رزرو نوبت، مشاوره رایگان