half logo

فیزیوتراپی پا – 6 آسیب متعدد و راه‌های درمان

پا و نواحی مختلف آن، از قسمت‌هایی در بدن هستند که بسیار در معرض آسیب دیدگی هستند. به همین دلیل افراد زیادی به دنبال بهترین روش درمان آسیب‌های مختلف پا هستند. در ادامه بیشتر درباره فیزیوتراپی پا صحبت خواهیم کرد...
فیزیوتراپی پا
زمان مطالعه: 5 دقیقه

فیزیوتراپی پا چیست؟

فیزیوتراپی پا یکی از بهترین و مفید‌ترین روش‌ها برای درمان آسیب‌ها و اختلالات پیش‌آمده برای ناحیه پا است.

هر پای انسان از ۲۸ استخوان و ۲۵ مفصل تشکیل شده است. پا دارای ۳ ناحیه خلفی ، میانی و قدامی است. به طور کلی فیزیوتراپی پا از دو ویژگی مهم پیروی می‌کند.

اولین این ویژگی‌های پا، ثبات است، این عضو از بدن انسان سطح اتکای محکمی برای خودش ایجاد می کند تا در حالت‌های مختلف بدن، نیازی به فعالیت عضلانی زیاد و مصرف بیش از حد انرژی نباشد. ویژگی دوم پا حرکت است،  پای انسان در حالت‌های متفاوت حرکتی مانند اهرمی برای منتقل کردن وزن بدن و کامل کردن فرایند حرکت عمل می‌کند. اکنون با توجه به این دو ویژگی مهم، این مجموعه، برای کامل کردن عملکرد فرد مهم و حیاتی می‌باشد و آسیب در آن میتواند باعث شود تا عملکرد فرد دچار اختلالات شود.

آسیب های وارد شده به پا می‌توانند متفاوت باشند و طیف گسترده‌ای مثل پیچ خوردگی مچ، زیاد و یا کم شدن قوس کف پا، خارپاشنه، انگشت چکشی، شیناسپلینت، تاندونیت آشیل، التهاب فاشیایپلنتار و … را در بر بگیرند. در نتیجه فیزیوتراپی پا از اهمیت بسیار بالایی برای کاهش صدمات و بهبود عملکرد این عضو برخوردار می باشد.

فیزیوتراپی پا

آسیب‌هایی که ممکن است به پا وارد شوند

پیچ خوردگی پا

پیچ خوردگی پا یکی از اتفاقاتی است که ممکن است برای هر کسی در طول روز و در حین انجام کار‌های روزمره رخ دهد. از جمله پرش از ارتفاع بلند، پوشیدن کفش پاشنه بلند و یا انجام ورزش‌های پرشی متفاوت ممکن است باعث پیچ‌خوردگی پای فرد شود.

درمورد فیزیوتراپی مچ پا و درمان پیچ خوردگی پا بیشتر بخوانید…

شکستگی مچ پا

معمولا افرادی که دچار شکستگی مچ پا می‌شوند، بعد از آتل بندی و درمان شکستگی، برای بهبودی کامل‌تر و سریع‌تر پای خود و بازگشت به حالت عادی و روزمره، از فیزیوتراپی پا استفاده می‌کنند.

درمورد فیزیوتراپی مچ پا بیشتر بخوانید…

آسیب دیدگی رباط، تاندون و عضلات پا

این موارد هم از مهم‌ترین مواقعی است که حتما فرد آسیب دیده، باید به پزشک و فیزیوتراپیست متخصص مراجعه کند و در سریع‌ترین زمان، درمان را شروع کند.

آسیب دیدگی رباط، تاندون و عضلات پا​

التهاب در تاندون آشیل

تاندون آشیل در قسمت پشتی پا و  در بالای پاشنه پا قرار دارد، بیشتر افرادی که تنیس، رقص و یا ورزش‌های پرشی انجام می‌دهند دچار آسیب‌دیدگی تاندون آشیل می‌شوند. ورزش روی سطوح شیب‌دار و استفاده از کفش‌های ورزشی که برای این فعالیت‌ها مناسب نیستند از دلایل دیگر التهاب در تاندون آشیل است.

فیزیوتراپیست برای تشخیص تاندون آشیل ام آر آی و یا سونوگرافی را تجویز می‌کند و برای درمان نیز استفاده از کفش‌های مناسب و انجام تمرینات فیزیوتراپی، به‌ویژه آب‌درمانی را توصیه می‌کند.

درمورد تاندون آشیل بیشتر بخوانید…

قوس کف پا

اگر قوس در کف پا، از حالت اصلی خود خارج شده و کم یا زیاد شود، باعث به وجود آمدن درد در ناحیه‌ی پا خواهد شد. وقتی که گودی کف پا در فردی رخ دهد، کف پای فرد دچار شده بیش از اندازه همیشگی از زمین فاصله گرفته و انگشتان پا نیز به سمت داخل کشیده می‌شوند.

یکی از علایمی که نشان می‌دهند فرد دچار گودی کف پا شده است، این است که اندازه و سایز پا نسبت به حالت عادی کوتاه‌تر می‌شود. فیزیوتراپیست معمولا گودی پا را به وسیله ام آر آی و یا اشعه ایکس تشخیص می‌دهد و برای درمان نیز استفاده از کفش مناسب و انجام فیزیوتراپی را توصیه می‌کند.

خار پاشنه

خار پاشنه در اصل یک زائده استخوانی است که در پاشنه یکی یا هر دو پای فردایجاد می‌شود. این امکان وجود دارد که علت رخ دادن این آسیب، کفش نامناسب استفاده شده توسط فرد باشد. علاوه بر کفش وضعیت قرارگیری پا در صورتی که صحیح نباشد، در طولانی مدت ممکن است موجب بروز خار پاشنه شود. مشکلات مربوط به کمر و راه رفتن بدون کفش روی سطوحی مانند سیمان، می‌تواند خار پاشنه را در پای فرد ایجاد کند. در بیشتر مواقع برای درمان خار پاشنه، فیزیوتراپیست استفاده از کفش مناسب، انجام تمرینات فیزیوتراپی و استراحت را به فرد توصیه می‌کند.

فیزیوتراپی پا

روش‌های درمان آسیب‌های وارد شده به پا

بعد از اینکه پای فرد دچار آسیب دیدگی می‌شود، فرد آسیب دیده برای درمان نیاز به فیزیوتراپی پا خواهد داشت. روش‌‌هایی که در کلینیک فیزیوتراپی رادین برای درمان بیمارانی که دچار آسیب‌دیدگی در پای خود شده‌اند استفاده می‌شود، شامل مواردی است که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

سرما و گرما درمانی

گرما درمانی در فیزیوتراپی با استفاده از دستگاه انجام می‌شود و برای سرما درمانی نیز از کمپرس یخ استفاده می‌شود. این دو روش درمان معمولا برای شل کردن عضلات و راحت شدن گردش خون در رگ‌های فرد آسیب دیده  صورت می‌گیرد.

مگنت تراپی

مگنت تراپی روشی است که فیزیوتراپیست‌ با استفاده از دستگاه دارای انرژی مغناطیسی، فیزیوتراپی در اعضای مختلف بدن فرد انجام می‌دهند. مگنت تراپی به غیر از درمان درد پا، باعث بهبود درد در زانو، دردهای عضلانی، گردن، شانه و کمر نیز می‌شود.

مگنت تراپی

الکتروتراپی برای فیزیوتراپی پا

الکتروتراپی یکی دیگر از روش‌های نوین درمانی در فیزیوتراپی پا می‌باشد که امروزه برای درمان و کاهش درد در بسیاری از آسیب‌ها استفاده می‌شود.

تحریک الکتریکی اعصاب از طریق پوست بیمار، یکی از روش‌هایی است که از آن در الکتروتراپی استفاده می‌شود. تعداد جلسات الکتروتراپی بر اساس شدت و نوع آسیب وارد شده به بیمار و طول دوره درمان تنظیم شده و بسته به نوع آسیب در بیمار، هزینه انجام آن نیز می‌تواند متفاوت باشد.

الکتروتراپی برای فیزیوتراپی پا​

سوالات متداول

طول درمان فیزیوتراپی پا چقدر است؟

طول درمان فیزیوتراپی هر فرد نسبت به شدت و نوع آسیب وارد شده و ناحیه دردناک متفاوت است و باید ابتدا با فیزیوتراپیست متخصص مشاوره انجام شود، تا تصمیم اینکه چند جلسه فیزیوتراپی باید انجام شود، توسط او گرفته شود.

آیا همه بیماران می‌توانند از الکترو تراپی استفاده کنند؟

همانطور که فیزیوتراپی می‌تواند به بهبود و افزایش دامنه حرکتی و همینطور کاهش درد و تورم‌های پا کمک کند، انجام بعضی از تمرینات و متدهای آن برای بعضی از افراد نامناسب و خطرناک است. این افراد که شرایط ویژه‌ای دارند، نباید بدون اجازه فیزیوتراپیست متخصص، فیزیوتراپی پا را با متدهای الکتروتراپی انجام دهند

کلام آخر

در آخر باید گفت که فیزیوتراپی پا بهترین روش برای درمان آسیب‌های وارد شده و اختلالات به وجود آمده برای مفاصل و عضلات پا است.

زمانی که علائمی از رخ دادن این اختلالات مشاهده شد، باید سریعا به فکر درمان آن بود. اگر شما از این اختلالات رنج میبرید و به دنبال بهترین و مطمئن‌ترین روش درمان آن هستید، می‌توانید با کلینیک تخصصی فیزیوتراپی رادین در تماس باشید و برای دیدن ویدیو‌ها و مطالب آموزشی اینستاگرام کلینیک فیزیوتراپی رادین را دنبال کنید.

شما می‌توانید برای اطلاعات بیشتر و دریافت نوبت با کلینیک فیزیوتراپی رادین در تماس باشید

5 5 رای ها
امتیاز این مطلب
guest

0 نظرات
بیشترین رأی
تازه‌ترین قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

فهرست مطالب

دیگر مقالات آموزشی

فیزیوتراپی مچ پا، 7 روش درمان

زمان مطالعه: 8 دقیقه فیزیوتراپی مچ پا یک روش و متد درمانی است که با استفاده از تمرینات و تکنیک‌های به خصوص، به بهبود و تقویت عضلات و بافت‌های مچ پا کمک می‌کند. این درمان غالبا توسط فیزیوتراپ متخصص صورت میگیرد و می‌تواند به بهبود تعادل، افزایش قدرت و حرکت مچ پا، و کاهش درد و التهاب نواحی مچ پا کمک شایانی کند.

فیزیوتراپی زانو – از مینسک تا رباط صلیبی

زمان مطالعه: 5 دقیقه بیشتر زانو دردها با انجام فیزیوتراپی زانو به موقع و بدون نیاز به انجام تزریق‌های دردناک یا مصرف دارو به سرعت بهبود پیدا می‌کنند. فیزیوتراپی باید در اولین مرحله و قبل از انجام هر گونه عمل و فرایند تهاجمی مانند عمل‌های جراحی صورت بگیرد.

تاندونیت فلکسور چیست؟ فیزیوتراپی تاندونیت فلکسور

زمان مطالعه: 7 دقیقه تاندونیت فلکسور چیست و فیزیوتراپی تاندونیت فلکسور چگونه انجام می شود؟ تاندونیت فلکسور (Tendinitis Flexor) به واضح‌ترین صورت به مشکلات التهابی تاندونهای مربوط به عضلات فلکسورها اشاره دارد. عضلات فلکسورها مسئول حرکت انعطافی در مفاصلی مانند مفصل مچ دست و مچ پا هستند.
علایم و نشانه‌های تاندونیت فلکسور می‌تواند شامل درد، تورم، حساسیت و محدودیت حرکت در ناحیه تاندون متأثر باشد.

کایروپراکتیک یا درمان دستی چیست؟ فیزیوتراپی یا کایروپراکتیک؟

زمان مطالعه: 8 دقیقه کایروپراکتیک یا درمان دستی یک تکنیک درمانی است که اصولاً برای تشخیص و درمان مشکلات عضلانی و اسکلتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این روش به طور اصلی بر روی ستون فقرات تمرکز دارد اما به قسمت‌های دیگر بدن نیز توجه می‌کند. فیزیوتراپی و کایروپراکتیک با استفاده از تکنیک‌های مختلف از جمله تنش‌سنجی، ماساژ، سعی در بازسازی تعادل صحیح بین عضلات، مفاصل و ستون فقرات دارند.

رزرو نوبت، مشاوره رایگان