فیزیوتراپی گردن روش‌های مختلف درمان گردن‌درد

فیزوتراپی گردن برای درمان آسیب‌های وارد شده به گردن است. گردن از شبکه‌های پیچیده اعصاب، رگ‎‌های خونی، مفاصل، رباط‌ها، تاندون‌ها و استخوان‌ها تشکیل شده است. به خاطر ساختارهای بسیار زیاد موجود در گردن و دامنه حرکتی آن، این قسمت می‌تواند بشدت مستعد صدمه دیدن باشد. در ادامه به بیشترین آسیب‌های محتمل به گردن و روش‌های درمان آن می‌پردازیم.
فیزیوتراپی گردن
زمان مطالعه: 5 دقیقه

فیزیوتراپی گردن چیست؟

فیزیوتراپی گردن مجموعه تمرینات و درمان‌های فیزیوتراپی مخصوص گردن‌درد است. گردن درد می‌تواند کوتاه و یا بلند مدت باشد. زمانی که قصد درمان گردن درد شدید را دارید، پزشک یا فیزیوتراپیست متخصص اغلب یک سری ورزش‌ها و تمرینات گردنی را برای رفع درد توصیه و تنظیم می‌کند. فیزیوتراپی گردن معمولا به عنوان یکی از موثر‌ترین روش‌ها برای درمان گردن درد شناخته می‌شود. این روش نه تنها به کنترل علائم و تسکین درد به مفیدترین روش کمک می‌کند، بلکه می‌تواند باعث بهبودی کامل انعطاف و قدرت عضلات و مفاص گردن نیز شود.

چه زمانی به فیزیوتراپی گردن نیاز است؟

فیزیوتراپی گردن در موارد بسیار زیادی از آسیب‌ها و صدمات وارد شده به گردن، برای درمان آن‌ها توسط پزشک متخصص به فرد توصیه می‌شود زیرا این روش بهترین روش درمان این صدمات به صورت مفید و کامل است.

بعضی از مواردی که فیزیوتراپی گردن بسیار مورد نیاز است عبارت اند از:

فیزیوتراپی گردن

فیزیوتراپی گردن چگونه انجام می‌شود؟

فیزیوتراپیست با معاینه و بررسی ناحیه مورد نظر که دچار آسیب و درد شده و میزان شدت آسیبی که به ناحیه‌ای خاص و یا اطراف آن وارد شده است، برنامه درمانی را تنظیم می کند. برای هر قسمت باید از روش خاص مناسب استفاده شود. توجه به این مورد که تحمل حرارت و فشار در قسمت‌های مختلف بدن با یکدیگر متفاوت است، دارای اهمیت است که متخصص فیزیوتراپیست می تواند در این باره راهنمایی مناسبی انجام دهد و اقدامات درمانی انجام شود.

حتما نیاز است تا برای فیزیوتراپی گردن قسمت‌های حساس سر معاینه دقیق شوند. اتصالات عصبی این قسمت و این نکته که در بعضی موارد فشارهای کوچک به گردن باعث جا به جایی مهره‌ها و یا متاسفانه قطع شدن اعصاب شده است و آسیب‌های جبران ناپذیری به بار آورده و باعث می شود تا برای انجام این کار، از متخصص حرفه‌ای کمک گرفته شود.

عموما فیزیوتراپی گردن برای تسکین درد است و بیمارانی که رنج‌ها و آسیب‌های میگرنی، اسپاسم‌های عضلانی، اختلالات حرکتی و فیزیکی در قسمت سر و گردن دارند و تقریبا فرم شانه و گردن مناسبی ندارند و موارد مشابه از آن استفاده می‌کنند. حتی آرتروز، مشکلات دیسک گردن و برخی شکستگی‌ها نیز با نظارت فیزیوتراپیست متخصص با فیزیوتراپی گردن درمان می‌یابند. عموم افراد میتوانند فقط با انجام حرکات اصلاحی و اقدام به تصحیح روند زندگی خود دردهای این قسمت را کنار گذاشته و زندگی روزمره خود را به خوبی ادامه دهند. فیزیوتراپی گردن نیز راهی برای سریع تر طی نمودن دردهای این قسمت است.

فیزیوتراپی

باید توجه داشته باشید که استفاده از اقدامات فیزیوتراپی گردن برای همه افراد و هر نوع بیماری ثابت نیست و با توجه به میزان درد و عمق صدمه متغییر است. شاید با برخی اصطلاحات مانند لیزر پرتوان و کم توان آشنا باشید که مربوط به عمق نفوذ اشعه به ناحیه مورد هدف است و برای همین روش درمانی توسط فیزیوتراپیست مشخص می‌شود. در بسیاری از موارد روش درمان برای برخی از بیماران زمان بر و طولانی مدت خواهد بود.

این بیماران به دلیل این که بیماری و درد خود را کهنه کرده‌اند و در طول زمان بدون توجه به آثار و نتیاج آن از مراجعه به پزشک خود داری کرده اند، طول درمان طولانی‌تری را سپری خواهند کرد. در برخی روش های فیزیوتراپی باید به صورت دوره های متناوب اقدامات را انجام داد. مثلا دوره‌ای 10 جلسه‌ای که در صورت بهبودی، این جلسات ادامه دار خواهد بود. تمامی این اقدامات نیازمند دستور و تشخیص فیزیوتراپیست است. روش های مختلف درمانی در این حوزه با دستگاه و یا بدون آن وجود دارد که همگی برای درمان نهایی می توانند موثر باشند.

در فیزیوتراپی گردن از چه روش‌های استفاده می‌شود؟

در روند انجام فیزیوتراپی گردن از روش‌ها و راه‌های درمانی مختلفی استفاده می‌شود که هرکدام طبق نظر فیزیوتراپیست، برای درمان و بهبودی کامل نقش حیاتی را ایفا می‌کند. در ادامه به بعضی از این روش‌ها اشاره خواهیم کرد.

درمان گردن درد با کمک الکتروتراپی

در روند این روش درمانی از دستگاه الکتروتراپی، برای ارسال جریان‌های الکتریکی خفیف از طریق سیم به قسمت آسیب دیده استفاده می‌شود. برای اهداف متفاوت، استفاده‌های مختلفی از الکتروتراپی وجود دارد ، از جمله، تغییر سیگنال‌های درد، تحریک انقباض‌های عضلانی، تحریک روند درمان بافت آسیب دیده و حرکت داروهای مسکن از طریق منافض پوست.

پر استفاده‌ترین روش الکتروتراپی برای درمان درد گردن تحریک عصب الکتریکی از راه پوست است که در آن برای کم کردن احساس درد و تبدیل آن به احساسی قابل تحمل‌تراست، به همین دلیل پالس‌های الکتریکی به اعصاب حسی که زیر پوست قرار دارند ارسال می‌شود.

آب درمانی برای درمان گردن درد

برخی از تمرینات فیزیوتراپی را می‌توان در استخر آب درمانی اجرا کرد، شناور شدن در آب می‌تواند باعث شود تا فشار وارد شده به ستون فقرات کاهش پیدا کند و این که عضلات همچنان می‌توانند حرکت کنند. در صورتی که گردن درد شدید باشد و یا با درد شانه و یا کمر همراه باشد، ممکن است فیزیوتراپیست متخصص توصیه کند تا بیمار در آب ورزش کند.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره فیزیوتراپی در آب کلیک کنید…

گردن درد

سوالات متداول

فیزیوتراپی چه کمکی می‌کند؟ انواع مختلفی از بیماری‌ها هستند که می‌توانند به کمک فیزیوتراپی درمان شوند، بیشتر این بیماری‌ها مربوط به استخوان‌ها، مفاصل، اعصاب، عضلات و بافت‌های نرم می‌شوند.

فیزیوتراپی چند جلسه طول می‌کشد؟ تعیین این که با قاطعیت بگوییم که چند جلسه برای درمان و بهبود کامل نیاز است، غیر ممکن است، تعداد جلسات مورد نیاز برای هر فرد و نسبت به سطح و نوع آسیب متفاوت می‌باشد.

جلسات فیزیوتراپی چقدر زمان می‌برد؟ به نسبت سطع و شدت آسیب، زمان هر جلسه فیزیوتراپی می‌تواند متفاوت باشد اما معمولا این جلسات بین 60 الی 90 دقیقه زمان بر است.

کلام آخر

به طور کلی فیزیوتراپی گردن در بسیاری از موارد، برای درمان گردن درد تاثیرات خوب و بسزایی دارد، همچنین تمرینات مختلف فیزیوتراپی می‌توانند در پروسه درمان تاثیر گذار باشند، به همین دلیل، معمولا پزشکان این روش را به بیماران خود توصیه می‌کنند.

در این مرکز درمانی با بهره‌گیری از بروز‌ترین امکانات درمانی و با حضور فیزیوتراپیست‌های حرفه‌ای و با تجربه، در فضایی آرام و دلنشین، خدمات درمانی و ارتقای سلامت اسکلتی و عضلانی به بهترین شکل به مراجعین عزیز ارائه می‌شود.

شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر به صفحه اینستاگرام کلینیک فیزیوتراپی رادین مراجعه کنید…

شما می‌توانید برای اطلاعات بیشتر و دریافت نوبت با کلینیک فیزیوتراپی رادین در تماس باشید

5 1 رای
امتیاز این مطلب
guest

0 نظرات
بیشترین رأی
تازه‌ترین قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

دیگر مقالات آموزشی

قفل شدن زانو چیست؟ فیزیوتراپی قفل شدن زانو

زمان مطالعه: 10 دقیقه قفل شدن زانو چیست و فیزیوتراپی قفل شدن زانو چگونه است؟ قفل شدن زانو یک وضعیت ناهنجار است که ممکن است در زانوها رخ دهد. در این حالت، زانو به طور ناگهانی یا تدریجی محدود شده و حرکت آزاد آن متوقف می‌شود. این وضعیت می‌تواند منجر به درد، سفتی و کاهش محدودیت حرکت زانو شود.

فیزیوتراپی کمر چگونه انجام می‌شود؟ 3 روش درمانی

زمان مطالعه: 5 دقیقه فیزیوتراپی کمر یکی از رایج‌ترین و پر متقاضی‌ترین روش‌های درمان درد‌ها و آسیب‌های مختلف در ناحیه کمر است، در ادامه بیشتر درباره متداول‌ترین آسیب‌های وارده به کمر و همچنین راه‌های متفاوت درمان آن‌ها به وسیله فیزیوتراپی صحبت خواهیم کرد.

فیزیوتراپی شانه – فواید و روش‌ها

زمان مطالعه: 6 دقیقه شانه به عنوان یکی ازمهم‌ترین مفاصل در بدن انسان حرکت‌های زیادی را انجام می دهد. اختلالات در مفصل شانه می تواند با استفاده از فیزیوتراپی بهبود پیدا کند. فیزیوتراپی شانه شامل فعالیت‌های مختلفی است و برای بیمارانی که از اختلالات شانه رنج می‌برند انجام می‌شود.

شاک ویو تراپی چیست؟ مزایای این روش درمانی

زمان مطالعه: 5 دقیقه دستگاهی به نام اپلیکاتور در درمان با امواج شوک برای اعمال امواج ضربه ای شعاعی به ناحیه مورد نظر بدن استفاده می شود. شاک ویو تراپی در واقع یک درمان موفق و غیر تهاجمی برای آسیب بافت‌های نرم، به ویژه تاندون ها و رباط ها است.

رزرو نوبت، مشاوره رایگان