دیسک گردن چیست؟ علائم و درمان‌ها

دیسک گردن یکی از رایج‌ترین عارضه‌های گردن، به ویژه در سالمندان است. در این مقاله به طور کامل به دیسک گردن و روش درنان آن خواهیم پرداخت.
دیسک گردن
زمان مطالعه: 4 دقیقه

دیسک گردن چیست؟

دیسک گردن یکی از مشکلات و بیماری های رایج ستون فقرات است که یکی از انواع بیماری های ارتوپدی است. دیسک گردن چیزی بیشتر از گردن است.

در واقع، ابتلا به بیماری دیسک گردن نشان می‌دهد که دیسک‌های بین مهره‌های گردن شما در اثر ضربه، فشار و استرس آسیب دیده‌اند و باعث می‌شود آنها نتوانند بچرخند و خم شوند.

بسیاری از افراد به اشتباه بیماری دیسک گردن را با فتق دیسک گردن اشتباه می گیرند زیرا بیشتر موارد گردن درد ناشی از بیرون زدگی دیسک گردن است.

علائم دیسک گردن

مشکلات دیسک گردن به طور کلی می تواند منجر به علائم مختلفی شود، محل آسیب و واکنش شما به درد میتواند به طور قابل توجهی بر علائم آسیب دیسک گردن تأثیر بگذارد. اولین علامت این بیماری گردن درد است.

در صورت داشتن فتق دیسک در گردن، ممکن است دردی را تجربه کنید که به بازو و احتمالاً به دست شما می رسد. علاوه بر این، ممکن است هنگام خم شدن یا چرخاندن سر، درد در ناحیه اطراف تیغه های شانه و گردن خود احساس کنید.

اسپاسم عضلانی یا عضلات سفت غیرقابل کنترل ممکن است گاهی رخ دهد. در این حالت، علاوه بر درد، بازوی شما احساس گزگز و بی حسی نیز می کند. علاوه بر این، ممکن است ضعف مچ دست، سه سر و عضلات دوسر را تجربه کنید.

اعصاب اطراف دیسک شما ممکن است گاهی فشرده شود. در این شرایط، ممکن است با احساس درد طاقت فرسا از خواب بیدار شوید. بالا نگه داشتن بازوی پشت سر می تواند برای بیماران خاص تسکین دهد.

علائم دیسک گردن

دیسک گردن به چه دلیلی ممکن است رخ دهد؟

علت اصلی دیسک گردن پیری است، زیرا توده استخوانی با افزایش سن کاهش می‌یابد و کمتر می‌تواند از بدن حمایت کند. در نتیجه فشار بیشتری به دیسک‌ها وارد می‌شود که می‌تواند به تعدادی از مشکلات منجر شود.

با توجه به سلامت ستون فقرات، موارد زیر به طور کلی علل اصلی دژنراسیون دیسک گردن هستند:

تحلیل رفتن دیسک در طول زمان: دیسک به طور طبیعی با افزایش سن انعطاف پذیری و دوام کمتری پیدا می کند و حالت هیدراته خود را از دست می دهد.

دیسکی که آب کمتری روی آن قرار دارد بیشتر در معرض ترک و پارگی است. علاوه بر این، با افزایش سن، استخوان های مهره کمتر و کمتر از دیسک ها حمایت می کنند.

ضربه و آسیب مستقیم: فتق یا پارگی دیسک ممکن است ناشی از ضربه مستقیم به ستون فقرات باشد. در واقع ضربه ناگهانی و فشار بیش از حد به دیسک ها از عوامل اصلی ایجاد دیسک گردن در جوانان است.

صدمات دیسک گردن عمدتاً در اثر تصادفات رانندگی یا انواع ورزش ها ایجاد می شود.

تشخیص دیسک گردن

اولین باری که گردن درد را احساس کردید، باید به متخصص فیزیوتراپی خود مراجعه کنید. فیزیوتراپیست شما سلامت، سبک زندگی، عادات و علائم شما را بررسی می کند.پس از آن، معاینه فیزیکی برای شناسایی منشاء درد انجام می شود.

هر گونه بی حسی یا ضعف در عضلات به طور خاص آزمایش می شود. آزمایش‌های تصویربرداری نیز می‌توانند توسط پزشک استفاده شوند.

دیسک گردن

ام آر آی گردن

اعصاب و دیسک ها در این آزمایش قابل مشاهده هستند. این آزمایش به پزشک اجازه می دهد تا دیسک آسیب دیده را شناسایی کند و تعیین کند که آیا فشار عصبی وجود دارد یا خیر.

علاوه بر این، رشد بیش از حد استخوان، تومورهای ستون فقرات و آبسه ها را می توان با این آزمایش پیدا کرد.

میلوگرام گردن

این آزمایش یک اشعه ایکس تخصصی است که در آن یک تصویر فلوروسکوپی پس از تزریق رنگ به کانال نخاعی گرفته می شود. در عکس اشعه ایکس، این رنگ سفید به نظر می رسد.

میلوگرام‌ها می‌توانند تومورهای ستون فقرات، آبسه‌های ستون فقرات، فتق دیسک‌ها و رشد استخوانی را که بر روی عصب فشار می‌آورد را نشان دهند. پس از این آزمایش، سی تی اسکن ممکن است انجام شود.

فیزیوتراپی دیسک گردن

هدف فیزیوتراپی جلوگیری از آسیب مجدد و کمک به شما برای بازگشت هر چه سریعتر به سطح فعالیت کامل است. فیزیوتراپیست‌ میتواند به شما در ایجاد وضعیت بدنی خوب، تعادل و الگوهای راه رفتن کمک کند.

او همچنین می تواند به شما در کشش و تقویت عضلات بازوها، شانه ها و گردن کمک کند.

فیزیوتراپیست همچنین به شما توصیه میکند که انعطاف پذیری بازوها و ستون فقرات خود را کشش و تقویت کنید. ورزش برای دیسک گردن بسیار مهم است، بنابراین بهتر است آن را روزانه انجام دهید.

برای تعیین تمرینات مناسب برای دیسک گردن بهتر است با یک فیزیوتراپیست حرفه‌ای مشورت کنید.

سوالات متداول

فیزیوتراپی دیسک گردن

آیا دیسک گردن درمان می‌شود؟

همانطور که قبلاً گفتیم، بهترین درمان برای بیماری دیسک گردن، استراحت کامل و فیزیوتراپی است. اما گاهی اوقات جراحی لازم است. با این وجود، درمان برای این بیماری وجود دارد و در صورت وجود به خوبی کار می کند.

آیا عمل دیسک گردن خطرناک است؟

دو نوع جراحی برای درمان این عارضه وجود دارد: تعویض دیسک گردن و فیوژن دیسک گردن. روش تعویض دیسک گردن موفقیت بیشتری نسبت به روش دیگر داشته است.

احتمال موفقیت در روش اول به طور معمول 30٪ است، در حالی که مورد دوم 60٪ احتمال دارد که روی یک فرد کار کند و منجر به یک عمل موفقیت آمیز شود.

خطر بالقوه کشنده بسته شدن راه هوایی با جراحی فیوژن دیسک گردن مرتبط است. تنفس باید به محض باز شدن راه هوایی برقرار شود. در غیر این صورت بیمار زنده نمی‌ماند.

درباره کلینیک فیزیوتراپی رادین

در کلینیک تخصصی فیزیوتراپی رادین، بهترین فیزیوتراپی تهران واقع در اقدسیه تهران، با استفاده از بروز‌ترین امکانات درمانی و با حضور همکاران فیزیوتراپیست با تجربه، و کادر درمانی مجرب و حرفه‌ای، در فضایی آرام و دلنشین ارائه کننده خدمات درمانی و ارتقای سلامت در حوضه اسکلتی، عضلانی و خدمات کامل آب درمانی تهران هستیم.

شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر، مشاهده ویدیو‌های آموزشی و آشنایی بیشتر با کلینیک، صفحه اینستاگرام کلینیک فیزیوتراپی رادین را دنبال کنید

شما می‌توانید برای اطلاعات بیشتر و دریافت نوبت با کلینیک فیزیوتراپی رادین در تماس باشید

5 1 رای
امتیاز این مطلب
guest

0 نظرات
بیشترین رأی
تازه‌ترین قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

دیگر مقالات آموزشی

فیزیوتراپی گرفتگی عضلات یا اسپاسم عضلانی

زمان مطالعه: 10 دقیقه فیزیوتراپی گرفتگی عضلات یا اسپاسم عضلانی با چه روش هایی صورت می گیرد و چقدر موثر است؟ اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات به وضعیتی اطلاق می‌شود که عضلات به طور ناخواسته دچار گرفتگی می شوند و تنش متناوب و ناخواسته دارند. این وضعیت می‌تواند به صورت موقتی و یا مزمن اتفاق بیفتد و می‌تواند در هر بخش از بدن رخ دهد. علل اسپاسم عضلانی می‌تواند شامل عوامل فیزیکی، عصبی، مزمن، استرس و روانشناختی باشد.

بونیون یا بیماری هالوکس والگوس(انحراف شست پا) چیست؟

زمان مطالعه: 6 دقیقه بیماری هالوکس والگوس (Halox-Walgeist) یا انحراف شست پا، همچنین با نام بونیون (Bunion) شناخته می‌شود، یک مشکل پزشکی مرتبط با پا است. این مشکل در اثر تغییرات ساختاری در استخوان‌ها و مفاصل پا رخ می‌دهد.

بونیون معمولاً در پای بزرگ ایجاد می‌شود و به صورت یک توده مرزی یا تومور کوچک در ناحیه پای اول (ابتدایی) شکل می‌گیرد. در این حالت، انگشت شست و پا به سمت بیرون خم می‌شود و استخوان بزرگ پا (استخوان پهن پا) به داخل منحنی می‌شود. این ممکن است باعث ایجاد درد، التهاب و مشکلات در راه رفتن شود.

علت ایجاد بونیون معمولاً به عواملی نظیر استفاده مداوم از کفش‌های برش‌دار، فشار طولانی مدت بر ناحیه پای، تغییر ساختاری در استخوان‌ها و مفاصل پا و وراثت بر می‌گردد.

درمان بونیون معمولاً شامل استفاده از کفش‌های مناسب با فضای کافی برای انگشتان پا، استفاده از پشتیبان‌های ارتوپدیک، فیزیوتراپی و در موارد شدید‌تر، جراحی جهت برطرف کردن تغییرات ساختاری استخوان و مفاصل است.

فیزیوتراپی شانه – فواید و روش‌ها

زمان مطالعه: 6 دقیقه شانه به عنوان یکی ازمهم‌ترین مفاصل در بدن انسان حرکت‌های زیادی را انجام می دهد. اختلالات در مفصل شانه می تواند با استفاده از فیزیوتراپی بهبود پیدا کند. فیزیوتراپی شانه شامل فعالیت‌های مختلفی است و برای بیمارانی که از اختلالات شانه رنج می‌برند انجام می‌شود.

فیزیوتراپی سیور، برای بیماری سیور یا آپوفیزیت کالکانه

زمان مطالعه: 8 دقیقه فیزیوتراپی سیور، برای بیماری سیور یا آپوفیزیت کالکانه آپوفیزیت کالکانه یا بیماری سیویر یک حالت التهابی است که در ناحیه پاشنه پا ایجاد می‌شود و می‌تواند به دلیل فشار بیش از حد بر استخوان پاشنه پا در طول فعالیت‌های فیزیکی شدید و تکراری به وجود آید. این بیماری به خصوص در ورزشکاران و افرادی که فعالیت بدنی شدیدی انجام می‌دهند، شایع است.

علائم و نشانه‌های سیور شامل درد مکرر و مداوم در ناحیه پاشنه پا، به خصوص صبح‌ها و پس از فعالیت‌های ورزشی، و همچنین درد در طول راه رفتن یا وقتی پا بر روی سطح سفت قرار می‌گیرد می‌شود. علائم دیگر ممکن است شامل تورم، قرمزی و حساسیت در ناحیه پاشنه باشد.

رزرو نوبت، مشاوره رایگان