half logo

فیزیوتراپی کمر چگونه انجام می‌شود؟ 3 روش درمانی

فیزیوتراپی کمر یکی از رایج‌ترین و پر متقاضی‌ترین روش‌های درمان درد‌ها و آسیب‌های مختلف در ناحیه کمر است، در ادامه بیشتر درباره متداول‌ترین آسیب‌های وارده به کمر و همچنین راه‌های متفاوت درمان آن‌ها به وسیله فیزیوتراپی صحبت خواهیم کرد.
فیزیوتراپی کمر
زمان مطالعه: 5 دقیقه

فیزیوتراپی کمر یکی از مفیدترین و موثرترین روش‌های درمان آسیب‌ها و اختلالات به وجود آمده برای ناحیه کمر است، روش‌های مختلفی برای انجام فیزیوتراپی ستون فقرات جهت تسکین درد و اصلاح اختلالات پیش آمده برای کمر وجود دارد، فردی که دچار این آسیب‌ها شده است باید با فیزیوتراپیست متخصص مشاوره بگیرد تا بهترین روش و روند انجام فیزیوتراپی ستون فقرات برای او تنظیم شود.

رایج‌ترین آسب‌های کمر و ستون فقرات

شروع فیزیوتراپی کمر چگونه است؟

در اولین معاینه شما توسط فیزیوتراپیست بررسی کامل جسمی انجام خواهد شد. این مرحله ضروری است و به فیزیوتراپیست در تشخیص اینکه منشاء اصلی درد اسکلتی-عضلانی شما چیست کمک می‌کند و او را قادر می‌سازد تا تشخیص درست و دقیقی داشته باشد و در ادامه آن یک برنامه فیزیوتراپی کمر مناسب را برای شما تنظیم کند. بررسی و معاینه شما شامل معاینات انجام شده توسط فیزیوتراپیست و همچنین سوالات مهمی است که او از شما می‌پرسد و طبق جواب‌های شما و معاینات انجام شده، مورد را تشخیص می‌دهد.

فیزیوتراپی کمر

برای شروع فیزیوتراپی کمر چه سوالاتی از شما پرسیده می‌شود؟

همانطور که اشاره کردیم، فیزیوتراپیست قبل از شروع روند درمانی فیزیوتراپی ستون فقرات از شما سوالاتی می‌پرسد تا اطلاعات کامل‌تری از مشکل شما داشته باشد و بهترین تجویز را انجام دهد. این سوالات عبارت اند از:

چه معایناتی برای فیزیوتراپی کمر ضروری هستند؟

معاینات فیزیکی می‌توانند در تعیین چگونگی واکنشات و علائم شما به حرکات قسمت آسیب‌دیده بدن و همچنین اثرات و تراز بدن به فیزیوتراپیست کمک بسزایی کنند.

آزمایش‌های مختلفی هستند که می‌توانند در تعیین اینکه کدام ساختار بدن ممکن است منشاء ایجاد مشکل باشد و یا با افزایش ملایم وزن تحریک شود، به فیزیوتراپیست کمک کنند. همچنین می‌توان از تست‌های دستی برای تعیین محل بافت آسیب دیده و حساس به درد مانند عضلات، مفاصل یا اعصاب استفاده نمود.

شواهد آزمایشات به آزمایش‌های عملی کمک می‌کنند تا در صورت لزوم الگو‌های حرکتی اصلاح شوند و فشار از روی ساختارهای حساس به درد برداشته شود. اگر درد در اولین جلسه مراجعه و معاینه بسیار شدید باشد ممکن است ارزیابی جسمی ملایم‌تر انجام شود.

فیزیوتراپی کمر

روش‌‌های مختلف فیزیوتراپی کمر چه هستند؟

روش‌های متفاوتی برای انجام فیزیوتراپی کمر وجود دارد، فیزیوتراپیست بعد از انجام معاینات و آزمایشات، تصمیم می‌گیرد تا برای درمان شما از چه روش‌هایی استفاده شود تا بیشترین تاثیر مثبت را روی روند فیزیوتراپی شما داشته باشد.

فیزیوتراپی ورزشی

ورزش یکی از بهترین و مفیدترین روش‌های درمانی فیزیوتراپی شناخته می‌شود و یک فعالیت بدنی ساختاری، مکرر است و با هدف بهبود و حفظ سلامت جسمانی در بهترین شرایط انجام می‌شود. فیزیوتراپیست هنگام تجویز ورزش یا فیزیوتراپی، دوز مناسب و عوارض جانبی احتمالی آن را در نظر می‌گیرد و به تناسب شرایط بدنی بیمار آن را تجویز می‌کند.

فیزیوتراپی ورزشی به عنوان تمرین قدرت و یا ورزش آمادگی جسمانی توسط بیماران تحت هدایت یک متخصص دارای مجوز مانند پزشک، فیزیوتراپیست یا مربی ورزشی تعریف می‌شود. فیزیوتراپی ورزشی برای درد مزمن ستون فقرات، باید پیشرفت در بهبود درد و عملکرد را در طی 8 تا 12 هفته پس از شروع درمان نشان دهد. جلسات معمولی فیزیوتراپی ستون فقرات 30 تا 90 دقیقه است که از دو تا سه بار در هفته انجام می‌شود و معمولا با یک برنامه ورزش روزانه 10 دقیقه‌ای کهباید در خانه انجام شود همراه است. اگر در این بازه زمانی هیچ نتیجه‌ای در بهبودی مشاهده نشد، مناسب و اثربخش بودن برنامه فیزیوتراپی ورزشی تجویز شده مورد بررسی قرار می‌گیرد.

باشگاه ورزشی

فیزیوتراپی ستون فقرات با آب درمانی

آب درمانی نیز یکی از موثر‌ترین و مفید‌ترین روش‌ها در انجام فیزیوتراپی کمر و ستون فقرات است، این روش شباهاتی به فیزیوتراپی ورزشی دارد.

در آب درمانی، تمرینات ورزشی مخصوصی توسط فیزیوتراپیست و مربی آب درمانی برای فرد بیمار تجویز می‌شود که باید حتما در آب استخر‌های مخصوص آب درمانی انجام شوند تا بهترین نتیجه را در روند بهبود فرد بیمار به همراه داشته باشند.

تمرینات انجام شده در آب درمانی به خاطر نیروی مقاومت آب نسبت حرکات بدن باعث می‌شوند تا دامنه حرکات قابل اجرا توسط فرد افرایش پیدا کند و باعث پیشرفتی بسزا در روند درمان باشند.

شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر درباره آب درمانی و تعیین نوبت جهت استفاده از این خدمات در کلینیک فیزیتراپی رادین کلیک کنید…

آب درمانی

لیزر درمانی برای فیزیوتراپی ستون فقرات

لیزر درمانی یکی دیگر از روش درمانی برای انجام فیزیوتراپی کمر است در این روش از لیزرهای سطح پایین یا دیودهای دارای تابش نور برای تغییر و یا تحریک عملکرد سلول استفاده می‌شود.

لیزر در درجه اول برای درمان کوتاه مدت درد حاد ناشی از استئوآرتریت، تاندونوپاتی، کشیدگی‌ها، گرفتگی‌ها و اختلالات مزمن مفصل مفید است. لیزر یک روش درمانی است که با ترکیب با سایر روش‌های درمانی مانند ورزش، آموزش و الکتروتراپی از تاثیر بیشتری برخوردار است.

لیزر سرد یکی از جدیدترین روش‌های فیزیوتراپی در این زمینه است. در این روش از ترکیبی از نور لیزر و نور مادون قرمز برای تحریک بافت آسیب دیده در سطح سلولی مفاصل استفاده می‌شود. نور مرکز ذخیره انرژی در سلول را تحریک می‌کند و با این کار تولید انرژی را افزایش می‌دهد. به همین خاطر، بافت تحریک می‌شود و سریع‌تر بهبودی حاصل می‌شود.

فیزیوتراپی ستون فقرات

سوالات پر‌تکرار

طول درمان فیزیوتراپی کمر چقدر است؟ مدت زمان درمان برای فیزیوتراپی کمر بستگی به شدت و سطح آسیب وارد شده به کمر دارد و جلسات فیزیوتراپی می‌تواند متغیر باشد.

آیا فیزیوتراپی کمر به تسکین درد کمک میکند؟ بله، فیزیوتراپی شامل درمان‌های دستی و تمرینات خاص برای کمر است، تحقیقات فراوانی نشان داده که فیزیوتراپی در رفع و پیشگیری از کمردرد بسیار موثر است. بیشتر می‌توان از فیزیوتراپی کمر برای پیشگیری از نیاز به مصرف داروهای مختلف و انجام جراحی‌ها به منظور درمان کمردرد استفاده کرد.

کلام آخر

با توجه به این‌ که ستون فقرات و کمر از عضو‌های اصلی در بدن می‌باشند و اگر دچار دردهای بسیاری شوند، عملکرد زندگی افراد را دچار اختلال می‌کنند، راهکار فیزیوتراپی برای درمان کمردرد مؤثر واقع می ‌شوند و افراد بسیاری از طریق انجام فیزیوتراپی کمر توانسته‌اند، سلامت خود را دوباره به شکل کامل به دست بیاورند.

هنگامی‌که از یک فیزیوتراپیست متخصص در این زمینه کمک بخواهید، در تلاش است تا روند فیزیوتراپی کمر را برای شما در بهترین حالت ممکن تنظیم کند و بهبودی شما را تسریع کند.

شما می‌توانید برای معاینه و بهره‌مندی از تمام خدمات فیزیوتراپی کمر با کلینیک تخصصی فیزیوتراپی رادین در تماس باشید و برای تماشای ویدیو‌های آموزشی بیشتر، ما را در اینستاگرام دنبال کنید. 

شما می‌توانید برای اطلاعات بیشتر و دریافت نوبت با کلینیک فیزیوتراپی رادین در تماس باشید

5 4 رای ها
امتیاز این مطلب
guest

0 نظرات
بیشترین رأی
تازه‌ترین قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

فهرست مطالب

دیگر مقالات آموزشی

بونیون یا بیماری هالوکس والگوس(انحراف شست پا) چیست؟

زمان مطالعه: 6 دقیقه بیماری هالوکس والگوس (Halox-Walgeist) یا انحراف شست پا، همچنین با نام بونیون (Bunion) شناخته می‌شود، یک مشکل پزشکی مرتبط با پا است. این مشکل در اثر تغییرات ساختاری در استخوان‌ها و مفاصل پا رخ می‌دهد.

بونیون معمولاً در پای بزرگ ایجاد می‌شود و به صورت یک توده مرزی یا تومور کوچک در ناحیه پای اول (ابتدایی) شکل می‌گیرد. در این حالت، انگشت شست و پا به سمت بیرون خم می‌شود و استخوان بزرگ پا (استخوان پهن پا) به داخل منحنی می‌شود. این ممکن است باعث ایجاد درد، التهاب و مشکلات در راه رفتن شود.

علت ایجاد بونیون معمولاً به عواملی نظیر استفاده مداوم از کفش‌های برش‌دار، فشار طولانی مدت بر ناحیه پای، تغییر ساختاری در استخوان‌ها و مفاصل پا و وراثت بر می‌گردد.

درمان بونیون معمولاً شامل استفاده از کفش‌های مناسب با فضای کافی برای انگشتان پا، استفاده از پشتیبان‌های ارتوپدیک، فیزیوتراپی و در موارد شدید‌تر، جراحی جهت برطرف کردن تغییرات ساختاری استخوان و مفاصل است.

بیماری شانه یخ زده یا فروزن شولدر چیست؟

زمان مطالعه: 8 دقیقه بیماری شانه یخ زده یا فروزن شولدر(شانه منجمد)، به وضعیتی گفته می‌شود که در آن حرکت شانه محدود شده و آزادی حرکت در این مفصل کاهش می‌یابد. در این حالت، شانه به صورتی قفل می‌شود و اشخاص مبتلا نمی‌توانند آن را به طور طبیعی حرکت دهند. این بیماری به دلایل مختلفی مانند التهاب مفصل، آسیب ناشی از ضربه یا عفونت رخ می‌دهد.

علامت‌های اصلی بیماری شانه منجمد شامل درد شدید در منطقه شانه، کاهش قابل‌ملاحظه در حرکت شانه به طور عمودی و افقی، و محدودیت در قدرت و عملکرد شانه است. این بیماری معمولاً در طول چند ماه تا چند سال تدریجاً تشدید می‌شود و سپس بهبود می‌یابد.

کج پشتی یا اسکولیوز چیست؟ فیزیوتراپی کج پشتی یا اسکولیوز

زمان مطالعه: 8 دقیقه کج پشتی یا اسکولیوز یک حالت پزشکی است که در آن ستون فقرات خمیده یا منحنی می‌شود که یکی از راه های درمان آن فیزیوتراپی کج پشتی یا اسکولیوز است. این منحنی ممکن است به طور چپ یا راست یا به شکل اس‌ی (S) تشکیل شود. اسکولیوز می‌تواند در هر قسمتی از ستون فقرات اتفاق بیفتد، اما بیشتر در منطقه عمودی ستون فقرات (قسمت عقبی) رخ می‌دهد.

ماساژ درمانی و انواع آن

زمان مطالعه: 5 دقیقه ماساژ درمانی به یک تکنیک حیاتی در فیزیوتراپی تبدیل شده است که هدف آن بهبود عملکرد فیزیکی و تشویق به بهبود است. همچنین به تسکین درد و بهبود سلامت عمومی کمک می کند.
این مقاله به این موضوع می پردازد که چگونه ماساژ درمانی و فیزیوتراپی برای درمان انواع بیماری های اسکلتی عضلانی به خوبی با هم کار می کنند.

رزرو نوبت، مشاوره رایگان