half logo

فیزیوتراپی دست چگونه انجام می‌شود؟ 5 روش درمانی

یکی از شایع‌ترین آسیب‌ها و درد‌هایی که برای بدن پیش می‌آید، آسیب‌های وارد شده به دست است. فیزیوتراپی دست یکی از بهترین و موثرترین راه‌های درمان این آسیب‌ها است، در ادامه این مطلب به بررسی دقیق‌تر این آسیب‌ها و روش‌های درمان آن‌ها می‌پردازیم.
فیزیوتراپی دست
زمان مطالعه: 4 دقیقه

فیزیوتراپی دست چیست؟

فیزیوتراپی دست برای درمان هرگونه آسیب فیزیکی و عصبی به نواحی مختلف دست بهترین گذینه است، این آسیب‌ها ممکن است از نوک انگشتان دست تا بالای بازوی دست به دست وارد شده باشند.

علم فیزیوتراپی با استفاده از تمرینات فیزیوتراپی و با استفاده از دستگاه‌های فیزیوتراپی مختلف مانند شاک ویو (shock wave)، تکار (tecar)، لیزر پرتوان و کامپرشن تراپی (compression therapy) به بهبودی و درمان این آسیب‌ها کمک می‌کند.

چه مواردی باعث ایجاد نیاز به انجام فیزیوتراپی دست می‌شوند؟

چرا انجام فیزیوتراپی دست مهم است؟

انجام فیزیوتراپی دست باعث می‌شود تا افراد بتوانند زودتر عملکرد طبیعی دست خود را به دست آورده و به روال زندگی عادی خود بازگردند، همچنین فیزیوتراپی دست سبب می‌شود تا آسیب های وارد شده به دست یا مچ در بسیاری از موارد بدون نیاز به انجام عمل و جراحی بهبودی کامل پیدا کنند.

برای بسیاری از افراد در انجام عمل جراحی بیماری‌های مفصلی و عضلانی فیزیوتراپی نیز در نظر گرفته می‌شود و پس از انجام جراحی دست نیز باعث می‌شود تا افراد بسیار سریعتر درمان شوند.

برای درمان هر نوع درد تازه و قدیمی، فیزیوتراپی دست می‌تواند بسیار مفید واقع شود. از دیگر مزایای فیزیوتراپی می‌توان به غلبه بر آسیب‌های عصبی و احیای دوباره احساس در دست اشاره کرد. البته فواید فیزیوتراپی صرفاً به این چند مورد خلاصه نمی‌شود، چرا که انجام فیزیوتراپی دست برای کم کردن حساسیت ناشی از مشکلات عصبی نیز بسیار مفید خواهد بود.

با توجه به اینکه تمرکز اصلی فیزیوتراپی بر ورزش است، افراد می توانند به وسیله این روش درمانی، حرکت و قدرت مچ دست و دیگر بخش‌های اندام‌های مختلف دست را دوباره به دست آورند. بخش دیگری از فیزیوتراپی دست آتل‌بندی است که برای رفع سفت شدن دست به کار می‌رود. به طور کلی به کمک فیزیوتراپی دست افراد می‌توانند در بسیاری از مواقع دوباره به بهترین شکل از دستان خود استفاده کنند.

فیزیوتراپی دست

فیزیوتراپی دست چگونه انجام می‌شود؟

برای انجام فیزیوتراپی دست باید حتماً از افراد حرفه‌ای و متخصص کمک گرفته شود. معمولا این کار در مراکز و کلینیک‌های فیزیوتراپی و همچنین بیمارستان‌ها انجام می‌شود. در جلسه اول، فیزیوتراپیست شرایط بیمار را به شکل دقیق بررسی می‌کند و نوع و شدت جراحات و آسیب دیدگی‌های دست بیمار را می‌سنجد، سپس، نسبت به شرایط فرد، فیزیوتراپیست شروع به تنظیم یک برنامه درمانی مناسب با شرایط بیمار می کند.

فیزیوتراپی دست با آب درمانی

ورزش‌های فیزیوتراپی که درون آب گرم و کم عمق اجرا می‌شود و همچنین نوشیدن آب کافی از روش‌های آب درمانی به حساب می‌آیند. آب نقش بسیار موثری در آرام شدن مفاصل، عضلات و ماهیچه‌های بدن خواهد داشت.

همچنین اجرای تمرینات فیزیوتراپی در آب باعث می‌شود تا دامنه اجرای حرکات افزایش پیدا کند و باعث بهبودی بهتر و کامل‌تر ناحیه آسیب دیده خواهد شد.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره آب درمانی (hydrotherapy) کلیک کنید…

آب درمانی

فیزیوتراپی دست با درای نیدلینگ (dry needling)

درای نیدلینگ یا همان سوزن خشک یکی از روش‌های طب سوزنی است که استفاده گسترده‌ای در فیزیوتراپی دارد. گاهی اوقات در ادامه استفاده از این روش، به سوزن‌ها جریانات الکتریکی ضعیفی متصل می‌کنند تا به عضلات شوک‌های خفیف الکتریکی وارد شود که به این کار الکترو آکوپانکچر electro acupuncture گفته می‌شود.

الکتروتراپی

فیزیوتراپی دست با مگنت تراپی

در روش مگنت تراپی تلاش می‌شود تا با برقرار کردن تعادل یونی و مغناطیسی و همچنین بالا بردن سطح اکسیژن رسانی به بافت‌های بدن، به درمان هر چه سریع‌تر دست و نیز ترمیم و بهبودی آن پرداخته شود.

در مورد مگنت تراپی بیشتر بخوانید…

مگنت تراپی

فیزیوتراپی دست با کامپرشن تراپی

این روش جهت کم کردن تورم و با استفاده از دستگاه کامپرشن انجام می‌شود. همچنین به غیر از آن می‌توان به کمک دستگاه هایی نظیر دستگاه لیزر پرتوان، الکتروتراپی، اولتراسوند، به درمان و بهبودی هر چه سریع‌تر ناحیه دردناک کمک نمود.

در مورد کامپرشن تراپی بیشتر بخوانید…

فیزیوتراپی دست با لیزر درمانی

لیزر درمانی هم یکی از روش‌های دیگری است که با کمک به بالا بردن سطح انرژی بافت‌ها و افزایش چندین برابری سوخت و ساز بافت سبب کاهش التهاب و ترمیم و بهبود بافت‌های دست می‌شود.

در ادامه می‌توانید فیلم فیزیوتراپی دست با لیزر را مشاهده نمایید.

سوالات متداول

طول درمان برای فیزیوتراپی دست چقدر است؟ 

طول درمان در فیزیوتراپی دست می‌تواند نسبت به نوع و شدت آسیب وارد شده به ناحیه دردناک متفاوت باشد. باید برای تعیین تعداد جلسات و تنظیم برنامه فیزیوتراپی مناسب، با فیزیوتراپیست متخصص مشاوره شود.

فیزیوتراپی چه عوارض و معایبی دارد؟

به طور کلی فیزیوتراپی معایب و عوارض زیادی ندارد. اما ایجاد برخی گرفتگی‌های عضلانی پس از جلسات فیزیوتراپی و انجام تمرینات از متعددترین عوارض فیزیوتراپی است. در بعضی موارد هم ممکن است، متخصص نبودن فیزیوتراپیست و انجام تمرینات غلط، عارضه و آسیب در بدن بیمار تقویت شده و افزایش پیدا کند.

انجام فیزیوتراپی دست چه مزایایی دارد؟

اگر دست شما از قسمت‌های مختلف مثل انگشت، مچ، بازو، ساعد و یا شانه دچار آسیب جدی شود؛ پس از انجام جراحی یا اتمام روند بهبودی ممکن است پزشک معالج شما چند جلسه فیزیوتراپی به شما توصیه کند که به بازیابی عملکرد صحیح دست کمک خواهد کرد.

کلام آخر

در این مقاله تلاش کردیم تمام توان خود را به کار گرفته تا اطلاعات کامل و دقیقی درباره فیزیوتراپی دست به شما عزیزان ارائه کنیم. همانطور که گفته شد، بیشتر ایرادات و آسیب‌های دست را می‌توان با انجام این روش‌های درمانی به بهبودی کامل رساند.

اگر به دنبال بهترین کلینیک فیزیوتراپی در تهران هستید، قطعاً یکی از بهترین گزینه‌ها کلینیک تخصصی فیزیوتراپی رادین است. این کلینیک بهترین و مجهزترین مرکز فیزیوتراپی اقدسیه تهران  است و از بروز‌ترین تجهیزات و کادر حرفه‌ای فیزیوتراپی بهره‌مند است.

شما می‌توانید برای کسب اطلاعات و تماشای ویدیو‌های آموزشی بیشتر به اینستاگرام کلینیک فیزیوتراپی رادین مراجعه کنید.

شما می‌توانید برای اطلاعات بیشتر و دریافت نوبت با کلینیک فیزیوتراپی رادین در تماس باشید

5 3 رای ها
امتیاز این مطلب
guest

1 دیدگاه
بیشترین رأی
تازه‌ترین قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
شیما زتگنه
شیما زتگنه
1 ماه قبل

مقاله بسیار خوب و مفیدی بود ممنون از شما

فهرست مطالب

دیگر مقالات آموزشی

اولتراسوند تراپی چیست؟ اولتراسوند تراپی در فیزیوتراپی

زمان مطالعه: 10 دقیقه اولتراسوند تراپی، یا همان درمان با استفاده از امواج فراصوتی، یک روش درمانی غیرتهاجمی است که برای درمان برخی از بیماری ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این روش، امواج فراصوتی با فرکانس بالا به بدن انسان انتقال داده می‌شوند.

در القا آلتراسوند تراپی، یک دستگاه القایی مانند ترانسدیوسر (یک دستگاه که امواج فراصوتی را تولید می‌کند) بر روی پوست قرار می‌گیرد. این امواج فراصوتی به داخل بافت‌های بدن نفوذ کرده و باعث ایجاد تغییرات فیزیولوژیکی در سلول‌ها و بافت‌ها می‌شوند.

فیزیوتراپی مچ دست و عصب رادیال (Radial Nerve )چگونه است؟

زمان مطالعه: 6 دقیقه پیشگیری از مبتلا شدن به آسیب عصب رادیال یا افتادگی مچ دست از اهمیت بالایی برخوردار است. با رعایت اقداماتی مانند استفاده از وسایل حفاظتی، استفاده از فنرها و پشتیبان‌های مچ دست، تقویت عضلات و ارتقا انعطاف، رعایت اصول ایمنی و استراحت مناسب و فیزیوتراپی مچ دست می‌توانید خطر ابتلا به آسیب عصب رادیال یا افتادگی مچ دست را به کمترین حد ممکن برسانید.

سندروم تونل کارپال چیست؟ فیزیوتراپی سندروم تونل کارپال

زمان مطالعه: 8 دقیقه سندروم تونل کارپال چیست؟ فیزیوتراپی سندروم تونل کارپال چگونه است؟ سندروم تونل کارپال یک حالت پزشکی است که ناشی از فشار عصب میانی کف دست (عصب میانی کارپال) در سطح مچ دست است. این عصب برای تأمین حس و حرکت به بخش‌هایی از دست از جمله انگشتان شصت و بزرگ استفاده می‌شود.

علائم و نشانه‌های سندرم تونل کارپال ممکن است شامل درد، سوزش، تورم، احساس گرما یا سرما در انگشتان شصت و بزرگ، ضعف عضلانی در دست، احساس سوزش در بخش‌هایی از دست و انگشتان باشد. این علائم معمولاً در شب و هنگام استراحت به شدت بیشتری احساس می‌شوند و ممکن است باعث بیدار شدن شخص شود.

رادیکولوپاتی چیست؟ فیزیوتراپی رادیکولوپاتی چگونه است؟

زمان مطالعه: 8 دقیقه رادیکولوپاتی یک وضعیت دردناک است که ناشی از فشار و آسیب به ریشه‌های عصبی در ناحیه نخاعی ایجاد می‌شود. ریشه های عصبی از نخاع فقرات خارج شده و از طریق مجموعه‌ای از گذرگاه ها با سراسر بدن ارتباط برقرار می‌کنند. وقتی ریشه های عصبی در ناحیه ستون فقرات تحت فشار قرار می‌گیرد، می‌تواند منجر به درد، تحلیل عملکرد و علائم دیگری در محل تأمین عصبی دارد.

فرم رزرو نوبت و مشاوره