half logo

نقرس چیست؟ علائم و درمان

نقرس (Gout) یک نوع آرتروز است که می تواند به خاطر عوامل مختلفی مفصل و یا مفاصل بدن را درگیر کند. این عارضه غالبا پاها را درگیر کرده و علائم آن نیز در بیش تر مواقع در پاها نمایان می شود. ادامه بیشتر به نقرس، انواع آن و راه درمان آن خوایم پرداخت...
نقرس
زمان مطالعه: 4 دقیقه

نقرس چیست؟

نقرس نوعی آرتریت است که به طور کلی یکی از مفاصل بدن، اغلب مفاصل دست و پا را درگیر می‌کند و باعث تورم و التهاب ناگهانی و همچنین درد حاد و ناگهانی در این نواحی می‌شود.

این مشکل در اثر تجمع اسید اوریک در یکی از مفاصل دست، پا یا سایر قسمت های بدن ایجاد می‌شود و با علائم مختلفی همراه است. نقرس به طور معمول یک مفصل را درگیر می‌‍کند، اما اگر وضعیت بیمار شدید باشد و مشکل ادامه یابد، ممکن است مفاصل زیادی را تحت تاثیر قرار دهد.

عوامل ایجاد نقرس چیست؟

همانطور که قبلا گفته شد، نقرس یکی از مشکلات ناشی از افزایش بیش از حد اسید اوریک در خون و همچنین تجمع بیش از حد کریستال های آن در بافت های مفاصل مختلف بدن است که باعث ناراحتی های متعدد مفصلی می‌شود.

این مشکل و افزایش اسید اوریک به دلایل مختلفی رخ می‌دهد و عوامل مختلفی در آن نقش دارد. در ادامه به برخی عوامل ایجاد نقرس اشاره خواهیم کرد:

نقرس

علائم نقرس

عارضه نقرس مفاصل باعث ایجاد ناراحتی در بدن‌ می‌شود و با علائم و نشانه های مختلفی در مفاصل مختلف همراه است. البته در اکثر مواقع این مشکل مفاصل پاها و دست‌ها به ویژه آرنج و انگشتان دست، زانو، مچ پا و انگشتان پا را درگیر می کند و با علائمی در این نواحی همراه است. شایع ترین علائم نقرس عبارتند از:

انواع نقرس

 انواع نقرس با توجه به شدت آسیب وارد شده و حاد بودن به دو دسته تقسیم می‌شود.

نقرس بازگشتی

نقرس بازگشتی یکی از انواع نقرس است، نقرس بازگشتی یک آرتروز مفصلی برگشت پذیر است که ممکن است پس از کاهش علائم و بهبودی فرد مبتلا دوباره ظاهر شده و باعث ناراحتی شود.

نقرس پیشرفته

یکی دیگر از انواع نقرس، نقرس پیشرفته است، نقرس درمان نشده می‌تواند رسوبات کریستال اورات را در زیر پوست در گره‌هایی به نام توفی (TOE-fie) ایجاد کند. توفی می تواند در مکان های مختلفی از جمله انگشتان دست، انگشتان پا، آرنج و تاندون آشیل در پشت مچ پا ظاهر شود. این وضعیت معمولاً ناخوشایند نیست، اگرچه ممکن است در طول حمله نقرس متورم و تحریک شود. به این وضعیت نقرس پیشرفته گفته می‌شود.

انواع نقرس

راه درمان نقرس

راه‌های درمان مختلفی برای نقرس وجود دارد. در ادامه به دو مورد از موثرین راه‌های درمان نقرس خواهیم پرداخت…

ورزش درمانی

ورزش یکی از بهترین و مفیدترین روش‌های درمانی فیزیوتراپی شناخته می‌شود و یک فعالیت بدنی ساختاری، مکرر است و با هدف بهبود و حفظ سلامت جسمانی در بهترین شرایط انجام می‌شود.

فیزیوتراپیست هنگام تجویز ورزش یا فیزیوتراپی، دوز مناسب و عوارض جانبی احتمالی آن را در نظر می‌گیرد و به تناسب شرایط بدنی بیمار آن را تجویز می‌کند.

باشگاه ورزشی

آب درمانی

 

در آب درمانی، تمرینات ورزشی مخصوصی توسط فیزیوتراپیست و مربی آب درمانی برای فرد بیمار تجویز می‌شود که باید حتما در آب استخر‌های مخصوص آب درمانی انجام شوند تا بهترین نتیجه را در روند بهبود فرد بیمار به همراه داشته باشند.

تمرینات انجام شده در آب درمانی به خاطر نیروی مقاومت آب نسبت حرکات بدن باعث می‌شوند تا دامنه حرکات قابل اجرا توسط فرد افرایش پیدا کند و باعث پیشرفتی بسزا در روند درمان باشند.

شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر درباره آب درمانی و تعیین نوبت جهت استفاده از این خدمات در کلینیک فیزیتراپی رادین کلیک کنید…

آب درمانی

سوالات پرتکرار درباره فیزیوتراپی

فیزیوتراپی چه کمکی می‌کند؟

انواع مختلفی از بیماری‌ها هستند که می‌توانند به کمک فیزیوتراپی درمان شوند، بیشتر این بیماری‌ها مربوط به استخوان‌ها، مفاصل، اعصاب، عضلات و بافت‌های نرم می‌شوند.

فیزیوتراپی چند جلسه طول می‌کشد؟

تعیین این که با قاطعیت بگوییم که چند جلسه برای درمان و بهبود کامل نیاز است، غیر ممکن است، تعداد جلسات مورد نیاز برای هر فرد و نسبت به سطح و نوع آسیب متفاوت می‌باشد.

جلسات فیزیوتراپی چقدر زمان می‌برد؟

به نسبت سطع و شدت آسیب، زمان هر جلسه فیزیوتراپی می‌تواند متفاوت باشد اما معمولا این جلسات بین 60 الی 90 دقیقه زمان بر است.

درباره کلینیک فیزیوتراپی رادین

در کلینیک تخصصی فیزیوتراپی رادین، بهترین فیزیوتراپی تهران، واقع در اقدسیه تهران، با استفاده از بروز‌ترین امکانات درمانی و با حضور همکاران فیزیوتراپیست با تجربه، و کادر درمانی مجرب و حرفه‌ای، در فضایی آرام و دلنشین ارائه کننده خدمات درمانی و ارتقای سلامت در حوضه اسکلتی و عضلانی هستیم.

شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر، مشاهده ویدیو‌های آموزشی و آشنایی بیشتر با کلینیک، صفحه اینستاگرام کلینیک فیزیوتراپی رادین را دنبال کنید

شما می‌توانید برای اطلاعات بیشتر و دریافت نوبت با کلینیک فیزیوتراپی رادین در تماس باشید

5 1 رای
امتیاز این مطلب
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

فهرست مطالب

دیگر مقالات آموزشی

آرتروز(Osteoarthritis) چیست؟ با فیزیوتراپی آرتروز درمان می‌شود؟

زمان مطالعه: 14 دقیقه آرتروز (Osteoarthritis) یا آسیب مفصلی، یک بیماری التهابی مزمن است که مفاصل را تحت تأثیر قرار می‌دهد. فیزیوتراپی آرتروز درمانی است که میتواند برای آرتروز موثر باشد. در این بیماری، بافت‌های مفصلی از جمله غضروف، استخوان، لیگامانتها و عضلات دور مفصل تحت تغییراتی قرار می‌گیرند.

همه چیز در مورد عمل جراحی ستون فقرات، فیزیوتراپی ستون فقرات

زمان مطالعه: 16 دقیقه همه چیز در مورد عمل جراحی ستون فقرات و فیزیوتراپی ستون فقرات را به تفضیل مورد بحث قرار دهیم. عمل جراحی ستون فقرات به جراحی اطلاق می‌شود که بر روی ستون فقرات انجام می‌شود. ستون فقرات، بخشی از جهانی از استخوان‌ها و بافت‌های نرم است که رگه‌های عصبی را درون خود جای داده است و وظیفه حمایت از نخاع را برعهده دارد.

اولتراسوند تراپی چیست؟ اولتراسوند تراپی در فیزیوتراپی

زمان مطالعه: 10 دقیقه اولتراسوند تراپی، یا همان درمان با استفاده از امواج فراصوتی، یک روش درمانی غیرتهاجمی است که برای درمان برخی از بیماری ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این روش، امواج فراصوتی با فرکانس بالا به بدن انسان انتقال داده می‌شوند.

در القا آلتراسوند تراپی، یک دستگاه القایی مانند ترانسدیوسر (یک دستگاه که امواج فراصوتی را تولید می‌کند) بر روی پوست قرار می‌گیرد. این امواج فراصوتی به داخل بافت‌های بدن نفوذ کرده و باعث ایجاد تغییرات فیزیولوژیکی در سلول‌ها و بافت‌ها می‌شوند.

بونیون یا بیماری هالوکس والگوس(انحراف شست پا) چیست؟

زمان مطالعه: 6 دقیقه بیماری هالوکس والگوس (Halox-Walgeist) یا انحراف شست پا، همچنین با نام بونیون (Bunion) شناخته می‌شود، یک مشکل پزشکی مرتبط با پا است. این مشکل در اثر تغییرات ساختاری در استخوان‌ها و مفاصل پا رخ می‌دهد.

بونیون معمولاً در پای بزرگ ایجاد می‌شود و به صورت یک توده مرزی یا تومور کوچک در ناحیه پای اول (ابتدایی) شکل می‌گیرد. در این حالت، انگشت شست و پا به سمت بیرون خم می‌شود و استخوان بزرگ پا (استخوان پهن پا) به داخل منحنی می‌شود. این ممکن است باعث ایجاد درد، التهاب و مشکلات در راه رفتن شود.

علت ایجاد بونیون معمولاً به عواملی نظیر استفاده مداوم از کفش‌های برش‌دار، فشار طولانی مدت بر ناحیه پای، تغییر ساختاری در استخوان‌ها و مفاصل پا و وراثت بر می‌گردد.

درمان بونیون معمولاً شامل استفاده از کفش‌های مناسب با فضای کافی برای انگشتان پا، استفاده از پشتیبان‌های ارتوپدیک، فیزیوتراپی و در موارد شدید‌تر، جراحی جهت برطرف کردن تغییرات ساختاری استخوان و مفاصل است.

فرم رزرو نوبت و مشاوره